Depremlerle birlikte Gümüşpınar, Kirazlı, Fevziçakmak Beyciler başta olmak üzere hemen her mahallede prefabrik kentler kuruldu. Depremin yaraları sarılmaya başlayınca bu prefabrik yapılar da birer birer boşaltıldı. Kaldırılan Prefabrik yapıların yerleri değerlendirilmeyince geriye enkaz ve çöp kaldı.

12 yıl aradan sonra boşaltılan Kiremitocağı prefabriklerinin bulunduğu alanda Gençlik Merkezi yapımı için çalışmalar gecikmeli olarak başlasa da yıllardır atıl olarak kalan bir alan daha var. Kirazlı Köyü'nde 138 dönüm arazi üzerine yapılan prefabrik yapıların kaldırılmasının üzerinden yıllar geçmesine karşın alan değerlendirilmeyi bekliyor.

İl Özel İdaresin ait 138 dönüm arazinin geçmişte cezaevi yapımı için Adalet Bakanlığına tahsis edilmesi gündeme gelmişti. Yatırımın Çilimli'ye yapılması kararlaştırılınca yine aynı arazi üzerine okul yapımı söz konusu olmuştu. Şimdi ise 138 dönüm arazinin nasıl değerlendirileceği tam bir muamma.

Çöplükten kurtarılsın istiyoruz

Alan,Prefabrik yapılardan geriye kalan enkazlarının yanında araziye boşaltılan hafriyat ve çöplerle yıllardır atıl durumda. Arazinin çöplerin yanı sıra içkicilerin de mekanı haline gelmesi, köy halkına da rahatsızlık veriyor.

Köy sakinlerinden Mustafa Kısakol, “Prefabriklerden sadece enkaz kalmadı diğer yerlerden de gelen  çöpler ve atıklarda buraya dökülüyor. Buraya bir yatırım yapılacaksa yapılsın yapılmayacaksa da etrafı çevrilsin. Daha önceden cezaevi yapılacağı söylenmişti köylü kabul etmedi. O da yapılmayınca burası yıllardır bu şeklide duruyor. Çöplükten kurtarılsın istiyoruz. Park alanı piknik alanı gibi bir şey yapılabilir.”dedi.

Yıllardır sahip çıkan olmadı

Köy halkı cezaevinin alana yapılmasını istemedikleri için cezalandırıldıklarını iddia ederken, köylerindeki çöplük haline gelen alanın değerlendirilmesini istedi.

Fazlı Yirmibeş, “Burası perişan vaziyette. Sarhoşu berduşu hepsi burada. Hepimizin ailesi var. Yatırım için yer aranıyor burada arazi boş duruyor. Yıllardır sahip çıkan olmadı.”derken Osman Kısakol “ İki köyün arasında bu pisliği kim ister. Özel idare koydu bunu buraya ne arayan var ne de soran. Buranın temizlenmesini istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR