Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte ‘zehir’ ticareti yapanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Dün İstanbul Eyüp’te önceden şişelere doldurulmuş 600 şişe sahte içki, yaklaşık bin 500 adet de doluma hazır halde boş şişe ele geçirildi. Sahte içki üreticilerinin yılbaşı için hazırlık yaptığı öne sürüldü.
Zonguldak’ta da benzer bir manzara vardı. Kozlu ilçesinde polisin durumundan şüphelendiği otomobilde yapılan arama sonucunda 165 adet sahte içki yakalandı.

Sahtekarlara dikkat…
Yılbaşının yaklaşmasıyla ile birlikte artacak olan alkol kullanımı, sahte içki satıcılarını harekete geçirdi. Polisin işi sıkı tutmasıyla yakalanan ‘zehir’ satıcıları yakalanıyor ancak konuyla ilgili Düzce Bakkalcılar Odası Başkanı Vildan Şamandar’ın uyarıları vardı.
Şamandar, özellikle alkole gelecek olan yeni zamlar ve yılbaşında normalinden daha fazla tüketilecek olan alkolün sahteciler tarafından piyasaya sürülebileceğinin altını çizdi. Alkol satma ruhsatı olan yerlerden ihtiyaçların karşılanması gerektiğini belirten Şamandar, ucuz olan hiçbir ürün insan sağlığından daha önemli değildir dedi.
Sahte içkiyle ilgili Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da mücadelesinin süreceği bildirildi.