İnsanların internet üzerinden iletişiminin yaygınlaşması sanal dolandırıcılığı da arttırdı. Sanal Dolandırıcılığın başında ise en popüler sosyal ağ olan “Facebook” geliyor. Sanal dolandırıcılar Facebook hesabını ele geçirdikleri kişilerin arkadaşlarını dolandırıyor.
Çaldıkları Facebook hesapları ile şahıslar, profil sahibinin listesindeki arkadaşlarını dolandırmaya başlıyor. Dolandırıcılar o anda Facebook'ta anlık mesaj bölümü açık olan kişilerle biraz sohbet ettikten sonra yardım isteğinde bulunuyorlar.
Facebook kullanıcısı, arkadaşı sandığı kişi için attığı o mesaj ile dolandırıcının tuzağına düşüyor. Mesaj ile bazı ödemeleri onaylamış olan kullanıcı cep telefonuna gelen şifre ile dolandırıcıların oyun indirdiği veya bahis oynadığı söyleniyor. Uzmanlar Facebook arkadaşı eklerken sahte profillere dikkat etme konusunda kullanıcıları uyarırken, Düzce'de de bazı kesimlerin bu yolla dolandırıldığı iddia edildi.
Son günlerde sosyal paylaşım sitelerindeki dolandırıcılık vakaları ile ilgili şikayet alan emniyet yetkilileri, bu tür dolandırıcılık olaylarına dikkat edilmesi gerektiğini ve Facebook üzerinden kredi kartı ile cep telefonu numarası isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Haber: S.KAŞKIR