SEDAŞ yetkilileri, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde kendilerine 'Kaçak Kontrol Görevlisi' süsü vererek, kaçak elektrik kullandıkları yönünde korkutan, çok yüksek cezalar belirleyip pazarlık konusu yapan ve SEDAŞ müşterilerini dolandıran kişiler hakkında vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan SEDAŞ, hiçbir görevlinin kapıdan tahsilat yapmakla yetkilendirilmediğini ve ödemelerin sadece SEDAŞ Ödeme Noktaları ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

SEDAŞ müşterilerine çok yüksek cezai işlem uygulayacaklarını belirterek, bir şekilde bu cezayı düşürebileceklerini belirtip, kapıda tahsilat yapacağını söyleyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden yetkililer "SEDAŞ, Kaçak Kontrol Ekipleri'nde görevli personelin, abonenin kapısı önünde elden tahsilat yapma yetkisi yoktur. Müşterilerimiz bilinçli olmalı ve kendilerinden menfaat sağlamaya çalışan ve tuzak kuran kişilere aldanmamalılar. Lütfen kimseye kapı önünde elektrik borcunuz ile ilgili elden bir ödeme yapmayın ve bu durumla karşılaştığınızda hemen en yakındaki emniyet güçlerine ve SEDAŞ'a haber verin. " uyarısı yaptı.

Haber; S. KAŞKIR