İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı bir atama kararnamesi ile dokuz ilin emniyet müdürü değiştirildi. Değişiklik yapılan iller arasında Düzce de var.

Düzce'de uzun süre görev yapan ve pek çok başarılı operasyona imza atan İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan atama kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. İşlek'in yerine aynı kararname ile daha önce Karabük Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Zekeriya Kahraman atandı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76 ncı maddesi ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun 3870 sayılı Kanun ile değişik 13 üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince gerçekleştirilen atamaların ardından emniyet müdürlerinin önümüzdeki haftalarda yeni görev yerlerinde olmaları bekleniyor.

Düzce'de görev yaptığı süre içinde başarılı operasyonlara imza atan İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, sık sık halkın arasına karışarak sohbetler etmesi ve sorunları dinlemesi ile Düzcelilerin gönlünde kendine özgü bir yer edinmişti. İşlek 25 Aralık 2003 tarihinden bu yana Düzce Emniyet Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Düzce'ye atanan Karabük Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman 1950 Bursa İnegöl'da doğdu. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olan Kahraman 1972 yılında emniyet müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başladı. 1989 yılında Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak atanan Kahraman, sırasıyla Balıkesir Emniyet Müdür Yardımcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Hakkari Emniyet Müdürü olarak atanan Kahraman, 25 Aralık 2003 tarihinden bu yana Karabük Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.