Düzce'de sürüler halinde gezerek vatandaşı tedirgin eden sahipsiz hayvanlar, sayıları giderek arttığı için sık sık şikayet konusu olmaya devam ediyor.
Şehrin her yanını saran başıboş köpeklerin kimi zaman saldırgan tavırlar sergilediği bilinirken, son olarak İl Tarım'ın açıkladığı faaliyet raporu sorununun ciddiyetini gözler önüne serdi. Sadece 1 ayda 72 vatandaşın kedi ya da köpek saldırısı sonucu hastanelik olduğu açıklandı.
Raporun "Hayvancılık Faaliyetleri" bölümünde, ilk olarak hayvan hastalıkları ile mücadelede yürütülen çalışmalar aktarıldı.Buna göre; 2019 yılı ağustos ayı içerisinde 19 köyde bin 656 adet küçükbaş hayvana PPR (Veba),1 köyde 51 küçükbaşa Brucella aşısı yapıldı. Koruyucu olarak 2 köy 1 mahallede 11 köpeğe kuduz aşısı uygulandı.Hayvan pazarının açık olduğu perşembe günlerinde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapılırken, herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmadı. Ayrıca hayvan pazarındaki il dışı hayvan nakil işlemleri de yapıldı.Başıboş hayvan saldırıları konusunda ise şu bilgilere yer verildi: "İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 72 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alınmış ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmemiştir."

HABER:C.ÜSTÜNER