Düzce Atatürk Devlet Hastanesi İnşaatında Dün Haber ekibimize yapılan Çirkin Saldırı ve ardından Milletvekillerine sarf edilen hakaret dolu sözlerin arkasındaki gerçekler ortaya çıktı.

MUĞLA'DA AYNISINI YAPMIŞ

 Daha önce Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesinde lüks villa yapan firmanın çalışanlarının kefen giyerek eylem yapması ve ardından işçilere sahip çıkan Chp’li ilçe başkanına da tehditler savuran Mirza İnşaatın yetkili ismi Mahmur Mirzaoğlu’nun, dün de haber ekimize olan saldırgan tavrı ve milletvekillerine olan ağır sözlerinin ardında işi aldığı Şira İnşaatın sahibi olan ancak kağıt üstünde Yeğeninin adını geçiren Cemal Kaya olduğu ortaya çıktı. Mirzaoğlunun Milletvekillerine ağır hakarette bulunduğu sözlerinin altında ise Düzce Milletvekillerinin Hastane İnşaatının öngörülen sürede bitirilebilmesi için Toki’ye yaptığı baskının olduğu ileri sürüldü.

İFLAS ERTELEME KARARI ALMIŞ

 Eski Milletvekili Cemal Kaya’nın yeğenine ait olan Şira İnşaatın Düzce’de alt yapı firmalarından tutun da yemek şirketlerine kadar bir çok firmaya yüklü miktarlarda borcu bulunuyor. Ve bu borç Ankara Merkezli Firmanın Tekirdağ’da Mahkemede alınan iflas erteleme kararı nedeniyle ödenmiyor…

 Edinilen Bilgilere göre, Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya’nın yeğeni Şakir Bakır’a ait olduğu öğrenilen Şira İnşaatın İstanbul Kartal’da yaptığı Adliye Sarayı inşaatında çalışan işçilerin de alacaklarını düzenli ödemediğini ve haklarını talep eden işçileri de darp ve tehdit yöntemi ile susturmaya çalıştıkları iddia edildi. Firmanın adının da geçtiği olaylar dizisi ile ilgili yapılan onlarca haber internetdeki haber sitelerinde geniş yer bulduğu da tespit edildi.

DÜZCE'DE BORCU OLMAYAN ESNAF YOK

 Milletvekili’nin yeğenine ait olduğu öğrenilen ve Milletvekilinin kardeşi olan kişilerin firmada tam yetkili olarak görev yaptığı Şira İnşaat firmasının Düzce’deki Hastane İnşaatını aldıktan sonra bir süre kendi adına işleri yürüttüğü, bu esnada kendisine iş yapan Düzceli firmalara 1 Milyonun üzerinde borç yaptığı ve bu borçları da ödememek için kurnazca davrandığı ileri sürüldü. Şira inşaat firmasından yaklaşık 250 bin lira gibi bir rakam alacağı olan bir firma yetkilisinden alınan bilgiye göre, Ankara Merkezli Şira Elektrik İnşaat ve Taahhüt Ltd. Şirketinin piyasaya olan borçlarını ödememek için Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir mahkemeden İflas erteleme kararı aldığı ve bu kararla inşaata gelen alacaklı firma avukatlarının icra işlemi yapmalarına engel olduğu öğrenildi.

MİRZAOĞLU 17.11.2011 TARİHİNDE DEVREYE GİRMİŞ 

Bu sırada ihale ile aldığı Hastane inşaatı yapım işini de alt bünyesinde kurduğu Mirzaoğlu İnşaat Firmasına 17.11.2011 tarihinde veren Şira İnşaatın, bu sayede maddi sıkıntıdan kurtulacağı hesaplarını yaptığı ileri sürüldü. Düzce’de yapımına 2010 yılının Kasım ayında başlanan Hastane inşaatının tamamlanarak Toki’ye teslim edilmesi için