Son aylarda CHP'lilere yönelik gerçekleştirilen saldırıların son mağduru, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oldu. Tezcan, Aydın'da Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra partililerle birlikte gittiği restoranda silahlı saldırıya uğradı. Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıldönümü dolayısıyla CHP tarafından Düzce'de bir otelde düzenlenen resepsiyonda saldırı şiddetle kınandı.

SİYASİ AZMETTİRİCİLER BANA GÖRE ORTADA”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, resepsiyondan saatler önce yaşanan saldırı olayı ile ilgili ayrıntıları almaya çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Sayın Bülent Tezcan’a Aydın’da bir silahlı saldırı gerçekleşti. Gerekçesi ne olursa olsun bu saldırıyı kınıyoruz. Bunun bir siyasi saldırı olduğunu düşünüyorum. Daha önce Çorum’da bir ilçe başkanımıza ve Düzce’de il başkanımıza yapıldı benzer saldırılar. Genel başkanımıza da yapılmıştı şimdi yardımcısına silahlı olarak yapıldı. Bu saldırıyı kınıyorum azmettirenleri de kınıyorum. Siyasi azmettiriciler bana göre ortada. Bülent Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz hayati tehlikesinin olmadığını öğrendim bir an önce mutlu oldum.”

İNANIN DİYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM”

Birkaç ay önce 2 kişinin sokak ortasında tekme-tokat saldırısına uğrayan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ise kendisine yapılan saldırının sistemli olduğu iddiasında bulunarak, şunları kaydetti: “Daha sonra biliyorsunuz Balıkesir milletvekilimiz bir saldırıya uğradı. Ardından genel başkanımızın çelenkleri şehit cenazelerinde yok edilmek parçalamak istendi. Daha sonra genel başkanımızın ayağının dibine mermi bırakıldı. Arkadan genel başkan yardımcımıza varan suikast girişimi biraz önce üzülerek öğrendiğim bir haber. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan, Aydın’da yemek yediği bir restoranda silahlı saldırıya uğramış, ayağından yaralanmış. Şu an kendisi hastanede. İnanın diyecek bir şey bulamıyorum. İşte cumhuriyete bu yüzden daha fazla sahip çıkmak durumundayız. Hukuk ve cumhuriyet hepimize her zamankinden daha fazla lazım. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimi burada huzurunuzda iletiyorum.”