Türkiye Barolar Birliği  tarafından Ankara'da düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yayımlanan açıklamada Saldırının hedefinde bir bütün olarak ülkemiz yer aldığı vurgulanarak Türk Milleti’nin bu saldırıya karşı birlik olmak zorunda olduğu kaydedildi.  

MİLLİ MENFAATLER HER TÜRLÜ SİYASİ HESABIN ÜZERİNDE

Zamanlaması, yeri ve hedefine bakıldığında bu saldırının arka planında derin ve karmaşık bir kurgu olduğunu savunulan açıklamada 78 milyon vatandaşın MİLLET olma bilinciyle kucaklaşması halinde, sinsice yapılan planların hedefine ulaşamayacağı belirtildi. “Kısa vadeli iç siyaset hesaplarıyla kutuplaştırılmış, birbirine düşman haline getirilmiş bir millet, varlığına kasteden bir saldırı karşısında tek vücut olamaz.” şeklinde devam edilen açıklamada Türkiye’nin milli menfaatlerinin her türlü siyasi hesabın üzerinde olduğu kaydedildi.

SİYASİ İKTİDARI ELEŞTİRMEK DEVLET DÜŞMANLIĞI DEĞİLDİR

Başta siyasi iktidar ve muhalefet olmak üzere, herkesin, devlet ile siyasi iktidarın farklı kurumlar olduğunu bilmesi ve buna göre davranması gerektiği hatırlatılarak “Devleti korumak, siyasi iktidar lehine çalışmak değildir. Siyasi iktidarı eleştirmek de devlete düşmanlık yapmak değildir.” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Bizi millet yapan bağları korumanın vazgeçilmez şartı, adalete ve hukuk devletine güvenin tesis edilmesidir. Hangi siyasi düşünceden, mezhepten, dinden, etnik kökenden ve cinsiyetten olursa olsun her vatandaşımızın Türk Milletinin asli unsuru olmaktan gurur ve güven duyar hale gelmesi sağlanmalıdır. Devlet görevlileri, bu ilke çerçevesinde hareket etmelidir. Bunun için; bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen, savunmanın etkin ve eşit olduğu bir yargı sistemini acilen ve el birliğiyle kurmak zorundayız.”

'TOP YEKÛN SALDIRIYA 'TOP YEKÛN CEVAP'

Tüm kurum ve kurallarıyla işleyen çoğulcu-katılımcı demokrasinin inşasını amaç edindiklerine vurgu yapan Türkiye Barolar Birliği, “ Ancak bu şekilde, milli birlik ve beraberliğimizi koruyabilir, 'top yekûn saldırıya karşı 'top yekûn cevap' verebiliriz.” ifadelerine yer verildi.

Haber;S.KAŞKIR