Dün gece saatlerinde Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye saldırması üzerinde bir çok ülkeden destekleme ve karşı çıkma açıklamaları gelmişti. Türkiye ise saldırıyı desteklediğini açıklamıştı. Bu saldırının yankıları tüm ülkede olduğu gibi Düzce’de de devam ediyor. Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez’de  Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adayı olması için yaptıkları imza kampanyasında Suriye saldırısına değindi.

“Bu saldırıyı desteklemede FETÖ’cüler, PKK-PYD ve iktidar birliktedirler”
Yaptığı açıklamada Suriye’ye yapılan saldırıyı ve hükümetin tepkisini eleştiren Sönmez;

“ABD saldırısı kadar  acı olan ise hükümetin tutumudur. Dışişleri bu saldırıdan memnuniyet duyduklarını açıkladı. Komşumuza, Müslüman bir ülkeye yapılan saldırıyı destekleyen hükümet, ancak haçlıların hükümeti olabilir. Her fırsatta İslamı öne çıkarıyordunuz.Soruyorum siz nasıl Müslümansınız.Bu saldırı teröre karşı verilen mücadeleye de darbedir. PKK ya binlerce tır silah veren ABD Suriye’yi parçaladığında bu ikinci İsrail koridoru tekrar kurulmayacak mı? Verdiğimiz bunca şehidi boşuna mı verdik? Bu saldırıyı desteklemede FETÖ cüler,PKK-PYD ve iktidar birliktedirler” ifadelerini kullandı.

“Milli bir hükümet oluşturmak gerekiyor”
Vatandaşlara da seslenen Sönmez, milli bir hükümet oluşturmak gerektiğini de söyleyerek;

“İktidar komşularıyla, Müslüman ülkelerle birlik olacağına, emperyalist haçlılar ve İsrail’le birlik oluyor. Yarın ABD ve ortakları aynı yalanla, PKK ya kimyasal silah kullandınız diye bize de saldırırsa ne diyeceksiniz. Sizinle hangi devlet birlikte olur. AKP li yurttaşlara sesleniyorum. Gerçeği görmek için daha ne olmalı. Bugün AKP ‘nin haçlı emperyalistleri desteklemesine en erdemli cevap bu partiden istifa etmenizdir. Bugün acil çözüm, bölücüler hariç tüm partilerin birlikte bir milli hükümet oluşturmasıdır” şeklinde konuştu.

Haber: M.AYDIN