Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terörist bir eylem sonucu şehit olmasının ardından birçok kurum tarafından kınama bildirileri yayımlandı. Düzce Baro Başkanı Ali Dilber menfur saldırının tüm yargı mensuplarına yapıldığı vurguladı.

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, Basın toplantısı ile yapılan saldırıyı kınadı." İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesini kınıyoruz. Cumhuriyet Savcımız Sayın Mehmet Selim KİRAZ’a yapılan saldırı; adalet mücadelesi veren hakim, cumhuriyet savcısı ve avukatlar dahil olmak üzere tüm yargı mensuplarına yapılmış menfur bir terörist saldırıdır. Bu saldırı sonucu şehit olan meslektaşımıza Allahü tealadan rahmet diler, başta hakime meslektaşımız olan eşi ve ailesi olmak üzere; hakim, cumhuriyet savcısı, avukat meslektaşlarımıza ve tüm yargı camiasına başsağlığı dileriz.  Milletimizi derinden yaralayan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için adalet saraylarındaki güvenlik sorunlarının yargının kurucu unsurları arasında ayrım yapılmadan, birlikte yapılacak çalışma ile ortadan kaldırılabileceğini, TCK 6. maddeye göre, avukatların tıpkı hakim ve sacılar gibi yargı görevi yapan kişiler olduğu unutulmadan, bu konuda yapılacak çalışmalara her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu önemle vurgulamak istiyoruz. Hiç bir adaletsizlik adalet dışı yollarla sağlanamaz. Bu eylemde bu anlamda adalet dışı yola başvurularak yapılan bir olaydır. Hiç bir meşruiyeti olamaz. Adliyeler ölümlerin gerçekleştiği değil adaletin dağıtılması gereken yerlerdir. Hiçbir terör eyleminin haklı gerekçesi olamaz. Yapılan bu vahim saldırıyı Düzce Barosu olarak lanetliyor, yargıya, mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan her türlü saldırıyı da kınıyoruz"

DÜZCE BELEDİYESİ

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş mesajında "Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi hepimizi derin bir acıya boğdu.Terörün ve şiddetin karşısında, itidal ve sükunetle, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları çerçevesinde birbirimize kenetlenmeli, barış ve huzur içinde yaşayacağımız bir ülke için daha çok çalışmalıyız. Savcı Kiraz'ı şehid edenler, birlik ve beraberliğimizi hedef alanlar, bu büyük devlet ve milletin bu acıya da yine birlikte göğüs gereceğini, şehidimizin ailesini ve çocuklarını bağrına basacağını göreceklerdir. Şehid savcımızın kıymetli eşi ve acılı ailesi başta olmak üzere tüm yargı camiasına, aziz milletimize sabır ve metanet diliyorum" dedi.

İGM

İl Genel Meclis Başkanlığı da olayla ilgili bildiri yayınladı. İGM Başkanı Şinasi Akbulut imzalı bildiride Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırı kınandı. Bildiride özetle 'Her türlü teröre ve şiddete karşı olduğumuz gibi, hukuk camiasına gelebilecek en küçük bir şiddet hareketinin de karşısındayız. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum' denildi.

Haber;A.GÖSTERİŞLİ