Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2015 takviminde yer alan Türkiye Motokros Şampiyonası'nın son ayağı Kaynaşlı’da yapılıyor. Şampiyonun 7.ayak yarışı bugün yapılan antrenman ve sıralama turlarının ardından yarın Kaynaşlı’da koşulacak. Kaynaşlı’da bulunan Motor Sporları Merkezi'ndeki 1 bin 400 metre uzunluğundaki MX Parkuru'nda koşulacak sezonun final yarışına İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere KKTC’den de sporcular katılacak.

Motokrosçuların hünerlerini sergilediği Kaynaşlı yarışı için antrenman ve sıralama turları 14 rampadan oluşan ve yüksekliği metreleri bulan atlayışlara imkan tanıyor. 1.400 metre uzunluğundaki parkurda nefes kesen mücadeleler, izleyiciler için gerçek bir şölene sahne oluyor.



SPORCULARIN TEBESSÜMÜ EN BÜYÜK AVANTAJ
Şampiyona ve hazırlıklar hakkında genel bir değerlendirme yapan Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, en büyük avantajlarının yarışan sporcuların imkanlardan memnun olması olduğunu belirtti. “3 hafta önce Doğu Avrupa Enduro ve Ekstrem Şampiyonasıyla açtığımız Motor Sporları Merkezi’nde bugün itibariyle Türkiye Motokros Şampiyonası yapılıyor. 150 dönümlük bir arazi üzerinde güzel bir parkur oluşturduk. Sporcular imkanlardan oldukça memnunlar. Onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Sporcularımızın yüzündeki tebessüm bizim için en büyük avantaj. 100’e yakın sporcu yarın burada yarışacak. 2020 yılı hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.”

15 HAFTA DOLU
2016 yılı takvimine de değinen Koca, hem yarış hem de eğitimler olmak üzere planmış 15 hafta sonunun dolu olduğunu söyledi.

BAŞLANGIÇ OLSUN İSTİYORUZ
Düzenlenen organizasyonların turizme katkı sağlamasını istediklerini söyleyen Koca yataklı tesislerin oluşturulması için bu tür organizasyonların başlangıç noktası olmasını istediklerini dile getirdi.Türkiye Motosiklet Federasyonu Üyesi Mahmut Nedim Akülke de organizasyonun içeriğiyle detaylı bilgiler verdi ve spor turizmini bu organizasyonlar ileriye götürmek istediklerini ifade etti.

Haber:Y.SEVER