Düzce Merkez D-100 karayolu kenarında Kültür Mahallesinde bulunan "Eski Sanayi Çarşısı"nın Kentsel Dönüşüm Kapsamı içine alınacağının duyulmasıyla başlayan tepkiye Düzce Demir ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Murat Geçici'den de  bir tepki geldi..

            "ÖNCE BİZİ DİNLEYİN"

 Eski Sanayi Çarşısı esnafı beleidiye ve başkanı ve Milletvekilinin esnafla hiç bir görüşmke yapmadan iki ay gibi kısa dönemde kentsel dönüşüme başlanacğını açıklamasının "mantıklı bir açıklamasının olmadığını" belirten Demir ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Geçici:"Sayın belediye Başkanımız Mehmet Keleş ve Sayın Milletvekilimiz Faruk Özlü, böyle bir karar verirken  esnaf odamıza hiçbir bilgi vermediği gibi   hiçbir resmi yazı da yazılmamıştır. Üstelik sayın vekilimiz, seçim öncesi her ay periyodik olarak bizimle toplantı yapacağını söylemiş olmasına rağmen hiç bir toplantıda yapmamıştır. Dükkanlarımız zaten emlak değeri sıfır tl olmasından dolayı bir mağduriyetimiz var.Esnaf dükkan adına ipotekli kredi kullandığı için bugün bankalar yeni ipotek istiyor .Bizim mağduruyetimiz bitmeden yeni mağduriyitler üretiliyor.Siyasilerimizi anlamakta zorlanıyoruz.Bizi dinlemeden alınan kararların başarı oranı zayıftır.Önce biiz dinleyin" dedi..

            450 ADET DÜKKAN TALEBİ VAR

Düzce Demir ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Murat Geçici, dükkan sahibi olmayan kiracılarla ilgili olarak kendisinin bir araştırma yaptığını kaydederek , resmi olarak da Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'yle de ortak bir çalışma içinde olduklarını da kaydederek :"Biz oda olarak talepleri topladık. 450 adet dükkat talebi var.KSS Koopreratifiyle de dükkan yapımıyla ilgili de ortak bir çalışmamız var. Esnafımız sahipsiz değildir. Biz bir hukuk devletiyiz gerekirse gerekli yerlere davalar açarız, hakkımızı ararız.Ama esnaf ta verilen sözleri unutmaz. Kimsenin esnafı mağdur etmesine göz yummayız" dedi.

Haber:E.TAYHAN