D-100 Karayolu Kaynaşlı-Gümüşova arasındaki imar planı İl Genel Meclisi oy çokluğu ile onayladı. Plana ekilebilir arazilerin korunması gerektiğini savunarak MHP’li Meclis Üyesi Adem Dursun itiraz etti.
Mutlaka Plan Olmalı Ama…
Meclis Üyesi Adem Dursun, itiraz etme sebebini ise  şu şekilde açıkladı:
“Ekilebilen tarım arazilerinin tarıma yönelik kullanılmasını talep ettiğim için itiraz ettim. Geleceğin en önemli sektörünün gıda sektörü olacağına inanıyorum. Düzce ovası Türkiye’nin en verimli arazilerinden birisi. Bu arazileri heba ettiğimizde gelecekte büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Biz teknolojiye esir olmadan teknolojiyi insanlar için kullanmanın yollarını aramalıyız. Benim savunduğum fikir ekilebilir arazilerin tarıma yönelik kullanılması. Yamalı elbiseyle, yırtık ayakkabı gezebiliriz ama aç yaşayamayız. Daha önce yapılan çarpık yapılaşmayı kurtarmak amacıyla imar yapıyoruz. Mutlaka plan olmalı, ama yeni sanayiler yollar yapıldığında onlarında çevrelerinde de yeni oluşumlar ve yerleşim alanları meydana gelecek. Bu da Düzce ovasının bitmesi anlamına gelecek.”
Kesinlikle Ağır Sanayi Olmayacak
Yeni imar projesinin nasıl konumlanacağı ve Düzce’ye neler kazandıracağını sorduğumuz Dursun, imar planında ağır sanayiye yer verilmeyeceğinin ve görüntü kirliliğini engelleyeceğini söyledi.
Dursun, “Kesinlikle ağır sanayi olmayacak. Aslında yapılmak istenen işin özünde güzellik var. Çarpık yapılaşma önlenecek, kirletici sanayi olmayacak. Burada meclis kararına katılıyorum. Sanayileşme mi gerekli yoksa tersi bir durum mu söz konusu? Düzce bir doğa harikası. Düzce’de tarımı da geliştirebiliriz. İstanbul ve Ankara arasındayız. Düzce’yi tarım ambarına dönüştürebiliriz. Projelendirerek üretilen sebzeyi İstanbul ve Ankara’ya pazarlayabiliriz. Yine turizmle de canlandırabiliriz. Öncelikle görüntü kirliliği engellenecek. ”dedi.
Yöre Halkının Bilgilerine Başvurulmalıydı
Plan hazırlanırken sadece kurumların görüşlerine yer verildiğini söyleyen Dursun, vatandaşlardan da görüş alınması gerektiğini savundu.
Dursun, “Bu konuyla ilgili bilgi sahibi insanların görüşü alınmalıydı. Yöre halkının bilgilerine başvurulmalıydı. Görüş olarak sadece kurumlardan görüş alındı. Vatandaştan görüş alındığını sanmıyorum.”dedi.
Dursun sözlerini “Umarım Düzce için hayırlı olur ve ben yanılmış olurum.” Diyerek sonlandırdı.