Savunma Sanayi İşbirliği toplantısına katılmak için Ankara’dan gelen heyet, sanayicilerden sonra Öncü Televizyon’da canlı yayınlanan ve Erol Tayhan’ın sunduğu Günün içinden programı ile Düzcelilere seslendiler.

Akçakoca'daki Sanayi Birliği Toplantısı ve Sarsılmaz Silah fabrikasına ziyaret Haberini Okumak İçin Tıklayınız

 

 

 

Programa, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, HAVELSAN Genel müdürü Gökhan Köseoğlu, ALP havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alp Ata, TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, FNSS genel Müdürü Nail Kurt ve Düzce Milletvekili Fevai Arslan katıldı.

Düzce aradığımız kriterleri taşıyor

Böylesine önemli bir toplantının Düzce’de yapılmasının nedenini, “ Düzce aradığımız bütün kriterleri taşıyor” şeklinde anlatan Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, öncelikle organizasyonu başarılı bulduğunu belirtti.

“ Bu toplantıyı Düzce’de düzenlememizin bazı nedenleri var. Ankara’ya yakınlık, kalifiye işgücüne sahip olma, üniversitenin etkinliği gibi aradığımız belli kriterler vardı. Bu kriterler Düzce’de olduğu için seçtik. Başta Sayın valimiz olmak üzere organizasyonu hazırlayanlara ve bu sıcak karşılamaya çok teşekkür ediyoruz.”

Organizasyonda katkısı olan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü ise, bu toplantının devamının geleceğini söyleyerek, yan sanayide Düzce’nin potansiyeli olduğundan söz etti.

“Bu toplantı 1 yıldır planlanan bir toplantıydı. Son on yılda Türkiye’de gelişmeler oldu savunma sanayiinde. Bu ziyaret bir anlamda yan sanayi geliştirme amacını taşıyordu. Bu çerçevede Düzce’de potansiyel var. Özellikle OSB’lerin kurulması ile bu fırsat çıktı. Düzce’deki gelişmeyi Türkiye’deki gelişmeyle örtüştürebilir miyiz diye düşündük.. Buradaki firmalarımız Dünyanın en büyük firmaları arasında. Çok güzel bir toplantı oldu. Bugünkü toplantıya çok büyük ilgi vardı. Bugünkü bir başlangıç devamı da olacak. Yatırım konusunda değil de yan sanayi olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bugünkü toplantıya katılan 37 firmamızdan savunma sanayinde iş yapmak isteyenleri belirleyeceğiz, iş imkanlarını görüşüp konuşacaklar, şartları taşıyorlarsa muhtemelen iş potansiyeli olabileceğini tahmin ediyorum.”

Düzce’den memnun ayrılacağız

Programa katılan savunma sanayiinin dev firmalarının genel müdürleri öncelikle kendileri ve firmalarının yaptığı işi anlatırken, Düzce’nin bu önemli organizasyonun altından başarı ile kalktığını vurguladılar.

TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, “ Bugün bize düşeni yaptık, geldik firmalarımızı, neler yaptığımızı tanıttık. Bugün gördüğümüz, Düzce’nin alt yapısı var, ticari olarak bu bizim de işimize gelir. Buraya gelmemiz çok avantajlı oldu. Bugün ilk gündü, bir anlamda kışkırtma ziyaretiydi, ikinci adımda Ankara’ya gelin yaptığınız işleri anlatın dedik. İkinci turda onların Ankara’ya gelmeleri söz konusu. Biz Düzce’den çok memnun ayrılacağız.” Derken,