Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkcı ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ile tüm bu oda ve derneklerin yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Sanayi kuruluş ziyaretlerine bu gün de devam ettiler. Son günlerde işten çıkan işcilerin eylemiyle gündeme gelen Gümüşovada bulunan nema döküm Sanayi kuruluşunu ziyaret eden heyeti fabrikanın ortaklarından Osman Taner Nakıboğlu karşıladı.

Heyet daha sonra fabrikada incelemelerde bulundu. Fabrikanın üretimi ve ihracatı konularında bilgiler alan heyetin bu tür ziyaretlerine her hafta 5 Sanayi kuruluşuyla devam edileceğini söyleyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy biz göreve geldiğimizde böyle bir kara almıştık ve her hafta düzenli olarak bu tür ziyaretlerimizi yaparak hem Sanayicilerimizin sorunlarını dinlemek ve hemde görüş alışverişinde bulmak istiyoruz dedi.

Daha sonra fabrikanın genel durumu ve son günlerde yaşanan gelişmeler ve nema döküm Sanayinin yatırımını genişletme çalışmalarından vaz geçmesi hakkında yapılan görüşmelere geçildi. T.S.O. Yönetim kurulu Başkanı Metin Büyük bizler bu yatırımların bölgemize kazandırılması için çalışıyoruz ve sizlerin her türlü sorunuyla yakından ilgilenmek ve yardımcı olmak için ziyaretlerimizi sürdürüyoruz dedi.

Bu sırada Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut'da toplantıya iştirak etti
öncelikle sıkıntılarını dile getiren fabrika ortaklarından Osman Taner Nakıboğlu 20 milyon euro luk yatırımı tamamladık ve yeni yatırımlar için projelerimizi hazırladık ancak son günlerde yaşanan gelişmeler bizleri üzdü alman ortaklarımızı daha çok üzdü ve rahatsız etti bunun üzerine şu anda yatırımı durdurma kararı var biz sizlerden ve kamuoyundan destek bekliyoruz ekenomik kriz nedeniyle işci çıkarmak zorunda kaldık bunu anlatamıyoruz siz bizi desteklerseniz bizim yatırımlarımız devam eder dedi.

Ziyarette bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının Başkanları ve yöneticileri yatırımların devam etmesinden yanayız, işciler bir yanlış anlama varsa bunu ortadan kaldırmak için gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yapmaya hazırız dediler.

İlçe Kaymakamı Fatih Akbulut yaptığı konuşmada biz ilçemizde böyle Sanayi kuruluşlarını olmasından son derece memnunuz ve ortada bir sorun var bunuda kanunlar çerçevesinde çözmeye çalışacağız dedi.