Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören ile Organize Sanayi Bölgesi’ne çam fidanları dikildi. Törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, Emniyet Müdürü Saim İşlek,Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Beyazıt, daire müdürleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Anadolu’nun büyük uygarlıkların geçiş noktası olduğunu belirtirken, zamanında tamamı orman olan bu toprakların büyük savaşların ardından orman varlığının büyük bölümünü yitirdiğini söyledi. Kılınç, Düzce’nin orman varlığı açısından şanslı bir il olduğunu, ancak boş alanların ağaçlandırılması çalışmaları yürütülürken, aynı zamanda çocuklara ağaç ve doğa sevgisi aşılamanın önemine işaret etti.

Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Beyazıt ise, ormanlar, yağmur ve suyun birbirinden ayrılamaz unsurlar olduğunu dile getirirken, Organize Sanayi Bölgelerinin bakanlık tarafından önemsendiğini, bu kurumlar ile çevrenin barışık olabileceğinin bu uygulama ile görüleceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Uzunmustafa ilköğretim okulu öğrencilerinin Karadeniz Yöresi Halk Oyunları gösterisi büyük ilgi topladı.

 

Daha önceden hazırlanmış olan alana, başta Düzce Valisi Bülent Kılınç olmak üzere protokol ve vatandaşlar tarafından çam fidanları dikildi.  Dikim törenine belediye bandosu da müzikleri ile eşlik etti.