Erol Tayhan’la Manşet programının konuğu olan Düzce Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır, derneğin çalışmalarından yeni projelerden ve Düzce’de sanayide gelinen son noktayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

En büyük hayali: STP

Düzce’de sivil toplum kuruluşlarını sayısını artmasını çok arzu ettiğini belirten Çakır, en büyük hayallerinden biri olan sivil toplum platformunu da Düzce’de oluşturmak istediğini açıkladı.

Çakır, “En büyük hayallerimden birisi sivil toplum platformunu Düzce’de oluşturmak. Düzce’nin sadece sorunlarını değil yeri geldiğinde doğal güzelliklerini hedeflerini ortaya koyacağımız sivil toplum platformu oluşturma gayretimiz olacak” dedi.

“Bir eksiğimiz var o da...”

DÜSAİD’ın eksikliklerinden biri olan kadın kollarını da oluşturmayı hedeflediklerini belirten Çakır, “DÜSAİD’ın gelecekteki yönetim kurulunu oluşturacak arkadaşlarımız genç DÜSAİD’ın içinden yetişiyor. Bir eksiğimiz var. O da kadın kollarımız. Onu da yeni oluşturacağız. İş adamları ve sanayici noktasını artık iş camiasına çevirme noktasında önemli bir adım atacağız.” diye konuştu.

“Valimizi alkışlamak lazım”

Vali Vasip Şahin başkanlığında belli aralıklarla yapılan sanayi platformununda sanayicileri birbirine kaynaştırma noktasında önemli olduğunu belirten Çakır, “ Valimizi bu noktada alkışlamak lazım. Bu toplantılar yapılmadan sanayici iki arkadaşımızın yan yana fabrikası var ama birbirini tanımıyordu. Ama bu toplantıların ardından bunu söyleyemeyiz.” şeklinde konuştu.

“5084’le ciddi manada para pompalanıyor”

2004 yılında başlayan teşvik yasasının üç yıllık uzatmanın ardından bu yıl sona erecek olmasını da değerlendiren Çakır, 5084 sayılı yasanın Düzce’ye ciddi manada kaynak sağlandığını söyledi.

Çakır, “5084 olmasaydı ne olurdudan başlarsak 5084’ün hakkını vermiş oluruz. Yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım. Düzce’de verasetten dolayı fındık ve tarım bölününce bugün tarım ekonomide katkı sağlayan bir unsur olmaktan çıkmıştı. Düzce’nin depremden sonraki durumunu düşünün, depremden sonra il olmasaydı ve yasa çıkmasaydı. Emin olun Bolu dağında sadece 4 bin tane SSK’lı işçi çalışıyordu. Bolu tüneli açılacaktı. Ve 4 bin tane işsiz insan olacaktı. Bu kaçınılmazdı. 5084’le Düzce’ye ciddi manada para pompalanıyor. Düzce’ye beyin göçü gelmiştir. OSB bölgesine gelen sanayi kuruluşlarının yöneticileri Düzce’nin sosyal ortamını paylaşıyorlar. Düzce’ye gelecek beyin göçünü önemsiyorlar. Bununda Düzce’ye zamanla katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

"İhtisas OSB” önerisi

Düzce'de "İhtisas OSB (Aynı sektör grubunda ve bu sektör grubuna ait alt sektörlerde faaliyet gösteren tesislerin yer aldığı Organize Bölgeleri)” kurulmasını öneren DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, acilen Düzce'nin bölgesel gelişme anlamında birinci bölge olmaktan çıkarılması için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Çakır, “5084 sayılı teşviğin 2 saç ayağı bitti. Sadece SSK desteği kaldı. Elektrik ve arsa desteği bitti. Düzce’de istihdama ait olan kümelenme sektörünü oluşturmamız lazım. Bizim istihdam sağlayan sanayicimiz hangisi tespit edilmesi lazım. Ben bundan sonra bölgesel teşviklerin uygulanacağını zannetmiyorum. Sektörel teşviklerimizin olması gerektiği konusunda gittiğimiz her yerde söylüyoruz. Sektörel teşvik farz. Mesela Düzce’de en çok makine sektörü gelişmişse buraya enerji desteği verilmelidir.“ diye konuştu.

“Düzce’de alanımız yok”

Gümüşova'ya 3. OSB kurulması talebi konusunda da açıklamalarda bulunan Çakır, şöyle konuştu:
“Nihat Ergün buraya geldiğinde bahsettiği çok önemli bir konuya değineyim. Gümüşova’nın fiili bir sanayisi var. Bakanımız da nihai organize sanayi bölgeleri oluşturacaklarını söylemişti. Bu kapsamı buraya alabiliriz sözü önemli. Belki tamamen o bölgeyi değil ama kısmen de olsa biz buraya bir başvuru yapmamız lazım. Çünkü 4. ayda bu başvuru süresi sona eriyor. Düzce’de alanımız yok. O zaman bu yerler değerlendirilmelidir.”

“1,5 kilometrelik yolu yaptıramadık”

Organize sanayi bölgeleri için yol probleminin ciddi bir konu olduğunu belirten Çakır, önceliğin yol sorununa verilmesi gerektiğini söyledi.

Çakır, “Bu yolu yapmamız lazım. 1,5 kilometrelik yolu yaptıramadık. Araçlar çamur içinde patinaj yapıyor. Yabancı yatırımcının patronu geliyor. Yolu soruyor. Onlar da biz bunu ilettik kurum olarak yapacaklar. Şuanda yapacak durumlarının olmadığı söylendi. Yabancı patron da 'kendi beceriksizliğinizi buradaki yabancılara atmayın. Biz buraya milyon dolarlık fabrikalar yapacağız, 1 kilometrelik yolu devletin temsilcisi yapmayacak.” diyor. Burada 20-30 ülkeye ihracat yapan fabrikalarımız var. Buraya yurt dışından iş adamı geliyor. Köprü yaptıranlar da var. Yolunu da biz yapalım diyorlar. Düzce’ye içeriden girdiğimiz zaman bu yollar kaldırmıyor. En keskin çözüm OSB bölgesinden mutlaka otoyola bağlantı. Düzce’nin içindeki yollar servis otobüslerini kaldırmıyor. Olmazsa olmaz şu: yatırımcı gelmiş yatırımını yapmıştır. Biz de bu adamların yolunu yapmalıyız.”dedi. 

Haber; S. KAŞKIR