Her ay bürokratların ve sanayicilerin bir araya gelmesini sağlayan, sanayi platformuna bu ay Realkom tekstil fabrikası ev sahipliği yaptı. Coşkun yemekte düzenlenen toplantıya başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Düzce protokolü ve sanayiciler katıldı. Toplantıda konuşan V ali Vasip Şahin, toplantıların belirli bir amacının olmadığını ve sadece hoş vakit geçirmek için bu toplantıları yaptıklarını vurguladı. Vali Şahin, Düzce’nin her geçen gün üretim ve istihdam alanında ileriye doğru gittiğini ifade etti.
Vali Şahin, “Bu toplantılarımızın amacı hoş vakit geçirmek. Düzce üretiyor. Düzce istihdamını her geçen gün artırıyor. Sizin her aldığınız işçi bizim üzerimizden alınan bir yük demektir. Bu konu ile ilgili sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Kapımız sizlere her zaman açık.” Dedi.
Daha sonra Müsiad’da açıkladığı rüyasını burada da anlatan Vali Şahin, sanayicilerden bu konuda destek beklediğini belirterek, “İstiyoruz ki fakir zengine dua etsin onunda karnı doysun” dedi.
Son olarak Düzce’ye dışarından gelenlere tanıtım amaçlı verilmesi için bir sanayici el kitabı bastırmak istediklerini belirten Vali Şahin, kitap hakkında bilgiler verdi ve kitabın tanıtımı yaptıktan sonra sanayicilerden bu konuda da destek istedi.
Vali Şahin’in konuşmasının ardından konuşan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, bu toplantıların amacının sanayicilerin rahat etmesi olduğunu ve insanlara daha iyi maaş vermesi olduğunu belirtti. Toplantıya TSO Üyesi 4 bin sanayicinin davet edilmediğini ve sadece büyük yatırımlar yapan firmaların davet edildiğini ifade etti.

Realkom firmasının tanıtım cdsinin izlenmesinin ardından toplantı yemek ile devam etti.

Haber; R. BAL