Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi arasında sanayi kuruluşlarının güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditlerini saptamak için kullanılan stratejik bir teknik olan SWOT Analizi'nin Düzce'de de yapılması ve sanayi envanteri çıkarılması amacıyla protokol imzalandı.

İmza törenine Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı ile TSO yönetim kurulu üyeleri, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Vekili Şule Ciritçioğlu, Düzce 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, MARKA Düzce Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Pehlivan, İş-Kur İl Müdürlüğü yetkilileri ile bazı öğretim görevlileri katıldı.

Sanayi-üniversite işbirliğini canlı tutmak istiyoruz”

Törende ilk olarak Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı konuştu. Taşlı; "Bu çalışmayla Düzce sanayisinin ihtiyacı olan SWOT analizi çalışmaları ve aynı zamanda da sanayi envanteri çıkarılması işi yapılmış olacak. Üniversitemiz ile işbirliği yaparak Düzce'nin ihtiyacı olan bu gibi çalışmaları tamamlamak, sanayi-üniversite işbirliğini canlı tutmak istiyoruz. Bu çalışmaları yaparak ilgili bakanlıklara da ileterek Düzce'nin beklentilerini de kendilerine aktarmış olacağız. Bugüne kadar odamızın böyle bir çalışması olmaması aslında bir eksiklik. Başka odaların hazırladıkları analizlerle birçok üyemiz çalışmalarını yürütmekteydi. Ben bu çalışmanın önemini açmak istedim. Destek veren ve projenin içerisinde yer alan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Düzce TSO'nun bu çalışmayı yapması kaçınılmazdı”

Taşlı'nın ardından söz alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, "İktisadi hayatın ve STK'ların tepe noktasındaki kurum olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu çalışmayı yapması kaçınılmazdı. SWOT Analizi, adından da anlaşılacağı gibi makinelerin nasıl çalıştırılacağı ve nasıl bu işlemlerle para kazanılacağıyla alakalı bir işlem. Hangi bilimsel teknolojiyi, buraya nasıl uyarlayalım, hangi istatistiki verilerle biz bu işi sonuçlandıralım meselelerini analiz eden bir çalışma olacak. Tabiri caizse sanayinin röntgenini çekmek olacak bu çalışma. Bunu yaparken hiç şüphesiz bilimden yoksun kalamayız. Bu noktada bilim adamlarından destek alacağız. Düzce Üniversitesi'nin değerli bilim insanları bize bu önemli çalışmamızda destek olacaklar. Bu noktada Düzce Üniversitesi yönetimine ve bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Üniversite-sanayi işbirliğinin her zaman arkasındayız”

Toplantıda söz alan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da üniversite-sanayi işbirliği konusunun her zaman arkasında olduklarını belirterek, Düzce'deki sanayicinin ihtiyaçlarına yönelik olarak sürekli çalışma içerisinde olduklarını, bu çalışmalardan birinin de bu SWOT Analizi ve sanayi envanteri çalışması olacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi arasında SWOT Analizi ve Sanayi Envanteri yapılması konusunda protokol imzalandı.