Ankara İstanbul yönünde Çoban mevkisine yapımına başlanan dalçık projesi için D-100 karayolunun belirli yerlerinde trafik akışı değiştirilmişti. Değişen akış içinde de bir şerit gidiş geliş olarak trafiğe açık tutuluyor. Metek mahallesi girişinden itibaren tek şeride düşen araçlar, Hamidiye camisinden sonra kendi şeritlerine geçebiliyorlar.

Tek şeride düşüldüğünde de şeritler belli olsun diye yolun ortasına kimi yere polis barikatları, kimi yere de karayollarında kullanılan dubalar konuldu. Düzceliler Metek mahallesi girişi ile Öztürkler arasında gidip geri dönmemek için işin kolayını dubaları sökmekte ya da polis barikatlarının yerlerini değiştirip bir araçlık geçiş alanı oluşturmaya başladılar.

Hemen hergün D-100 trafiğini tehlikeye sokup açtıklardı yerlerden dönen araçlara rastlamak mümkün oluyor. Ayrıca insanlarımızda gelişli gidişli yolda karşıdan karşıya geçmek zorunluluğunu da tüm tehlikeleri göze alarak yapıyorlar.

Bu bölgede barikatların sökülmesinin dışında diğer önemli bir konuda servis araçlarının D-100 karayolunda akan trafiğe aldırmadan yol ortasında durup, trafiği durdurup insan indirmeleri ise sadece Düzce’ye özgü bir uygulama gibi gözüküyor.

Haber; R. BAL