Düzce Valisi Bülent Kılınç “Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü”ile ilgili bir mesaj yayınladı. Kılınç açıklamasında; “Demokratik çok sesliliğin gelişmesinde ve kamuoyunun serbestçe oluşmasında basın birinci derecede önem taşımaktadır. Çoğunluğun koruyucusu olma özelliğini bünyesinde barındıran basın, özgür tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirme, toplumu eğitme gibi yaşamsal sorumlulukları bulunan kamusal bir görev yapmaktadır.

Basının toplum adına üstlendiği bu görevleri yerine getirirken, her türlü baskı karşısında korunması, sansür gibi çağ dışı uygulamalardan uzak tutulması gerekmektedir. Ülkemizde de diğer ülkelerde olduğu gibi basın özgürlüğü anayasada güvence altına alınmıştır.

Diğer yandan basının saygınlığının ve güvenirliliğinin korunması; basını kısıtlayıcı engellerin kalkmasının yanı sıra medya gücünün kişisel çıkar, ticari kaygılardan uzak tutulmasına, tarafsız, doğru,ilkeli, kişilik haklarına ve özel yaşama saygılı habercilik anlayışının benimsenmesine, meslek etiğinin gözetilmesine bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

Kılınç ayrıca görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını saygı ile andığını ve  basının sorunlarının tamamı ile çözülmesi ümidini taşıdıklarını da sözlerine ekledi.