30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından İl Genel Meclisi Başkanı seçilen Şinasi Akbulut, basının haber alma özgürlüğüne engel olmaya devam ediyor. Düzce İl Genel Meclisi temmuz ayında basına uyguladığı sansür ile Düzce’nin gündemine oturan Akbulut, “Bir daha basını toplantılarımıza almayacağız” diyerek halkın basın aracılığıyla haber alma özgürlüğüne engel olmaya çalışmıştı.

 

Daha sonra geri adım atarak basına özür çağrısında bulunan Meclis Başkanı Akbulut yine yapacağını yaptı. Meclis gibi kamuoyunun bilgi almasına açık olan bir yerde görüşülen bazı konuların basında yer almasını istemeyen meclis başkanı bugünkü toplantıda yine basını dışarı çıkartmak istedi. Toplantıya 5 dakikalık ara veren İGM Başkanı Şinasi Akbulut, AK Parti Grup Başkanı Cahit Aydın’la tartışınca basın mensuplarına “Arkadaşlar, sizi dışarı alalım.” dedi.



Akbulut, “Neden?” sorusunu yönelten basın mensuplarına da ara verilmesine karşın “toplantının bittiğini” söyledi. Akbulut’un sansürcü yaklaşımına bu kez meclis üyeleri izin vermedi. Akbulut çıktıktan sonra bazı AK Partili meclis üyeleri ile MHP’li meclis üyeleri toplantının devam ettiğini belirterek basın mensuplarına kalmaları gerektiğini dile getirdi. İl genel meclisinin Temmuz ayı toplantısının ilk birleşiminde meclis üyelerinin oy birliği ile dışarı çıkarılan basın mensupları, aldıkları ortak kararla kamera ve fotoğraf makinalarını başkanlık kürsüsüne bırakarak yapılan sansürü kınamıştı.

 

Haber;S.KAŞKIR