Özellikle gece yaşanan kazalar sonucu “Bu yolda neden aydınlatma yok” denilerek eleştirilen D-100 karayolunun aydınlatılmasına kasım ayında başlanmıştı. Hal Kavşağından başlayan çalışmalar Gölyaka sapağına kadar geldi. Bu alanda yapılan aydınlatma sık sık maddi hasarlı veya yaralamalı kazaların meydana geldiği yolda kazaların bir nebzede olsa önüne geçti. Ancak D-100 Karayolu’nda ışıklandırma yapılmayan kısmı geceleri sürücülere ulaşımda zorluk çektirmeye devam ediyor. D-100 Karayolunda Gölyaka’dan Düzce İl sınırına kadar hakim olan zifiri karanlık kaza riskini artırıyor.

Bir de buna Avrupa standartlarında ‘Akıllı Kavşak’ adıyla geçen ve neredeyse 90 derece olan kavşakların eklenmesi kazayı da beraberinde getiriyor. Özellikle akşam saatlerinde karanlıkla ‘modern kavşak’ lar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Biranda genişleyen kavşaklar yolu bilmeyen sürücüler için kaza sebebi olabiliyor.

Sık sık kazaların meydana geldiği D-100 Karayolu’nun Gölyaka-Hendek arasındaki bölümü biran önce aydınlatılmayı bekliyor.

Öte yandan Karayolu'nda tek sorun aydınlatma gibi gözükmüyor.
Düzce'deki Karayollarının bakımsız hali sık sık şikayet konusu oluyor. Karayollarının özellikle orta refüjleri bakımsız halde. Uzayan otlar nedeniyle meradan farksız olan refüjlerde sürücüler karşı yönden gelen araçları görmekte zorlanıyor. Otlar ve çöplerin etrafa verdiği çirkin görüntü ise cabası. 

Haber: S. KAŞKIR