1999 Düzce Depremi’nin ardından ‘Spor Kompleksi’ yapılması şartıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan piyasa değerinin altında bir bedelle satın alındıktan sonra ikinci kez satılan Kalıcı Konutlar Çamlıevler Mahallesi’ndeki 20 dönümlük arazinin Düzce Belediye Meclisi’nde tahsisinin değiştirilerek imara açılması Düzce kamuoyunda yankı uyandırdı.

Belediye meclisinin arazi için aldığı karar Öncü Haber okuyucuları tarafından tepkiyle karşılanırken, konuyla ilgili habere gönderilen yorumlar Düzce Belediyesi’nin geçmişte park ve spor alanı olan alanlara yönelik kaç kez tahsis değişikliği yaptığına dair akıllarda soru işaretlerine neden oldu.
Okuyucuların geçmişte benzer adımların birçok kez yapıldığını ve gündeme gelmese de hala sürdüğünü belirtmesi Düzce’de bu yöntemle yapılan önemli tahsis değişikliklerini hatırlattı.

Bir silah firmasına ait Burhaniye Mahallesi’ndeki parselin park alanı iken tahsis değişikliğiyle satılarak Düzce Müftülüğü binasının yapılması, yine Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki eski cezaevi yanında “sosyal tesis” olarak ayrılan alanın ihale ile satılması, Şıralık Mahallesi’nde spor kompleksi alanının bir kısmının tahsis değişiklikleri ile özelleştirilmesi ve Kültür Mahallesi’ndeki Namık Kemal İlkokulu öğrencilere oyun alanı olması amacıyla şartlı olarak bağışlanan parselin özelleştirilerek satılması akla ilk gelenler arasında yer aldı.

Sosyal amaçlı ayrılan değerli arazilerin belediye meclisi eliyle imara açılarak satılması kamuoyunda park ve spor alanı olan kaç tane arazinin tahsis değişikliği ile ranta kurban gittiğini gündeme taşıdı.

Haber:Y.SEVER