Yıllardır yapılmayı bekleyen Bağlantı Yolu, gün geçtikçe “Ne zaman bitecek?” sorusunu sordurmaya devam ediyor. Bu  kez de yol için ayrıldığı açıklanan 5 Milyon YTL'nin akıbeti tartışma konusu oluyor.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, girişimlerin doğru olduğunu ama yol için 5 milyon gibi bir ödeneğin sadece Düzce için ayrılmasının imkansız olduğunu söyledi.

Şahin, söz konusu paranın Düzce'ye ayrıldığını düşünmediğini, konunun Celal Erbay'ın bir yanlış anlamasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Şahin, paranın programa alınmasının mutlaka geleceği anlamına gelmeyeceğini savunurken, programa alınan para ile ilgili sürekli bir takip içinde olmanın önemine işaret etti.

 Şahin " 5 milyon meselesi  Düzce'ye ayrılan bir para değil. Orada bir yanlış anlaşılma oldu. Bu konuda Düzce Milletvekilimiz Celal Erbay da yanlış anlaşılmış olabilir. 5 milyon Düzce'ye çıkartıldı, geldi, gelecek diye Bir şey yok. Düzceye 5 milyon lazım 5 milyonun oraya yazılması, programa alınması bu paranın illede Düzce'ye çıkacağı anlamına gelmez. Bize söylenen siz çalışmalara devam edin para gelecek. Önemli olan bunu takip etmek. Söylenenleri orada bırakmamak. Devamlı takipçisi olmak." şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan'ın yol üzerindeki çalışmaların makinelerin bakıma alınması yüzünden duraksadığına yönelik yaptığı açıklamayı da değerlendiren Şahin, makinelerin hepsinin birden mi arızalandığı sorusunu sordu. Ankara'dan paranın gelmesinin gecikebileceğini söyleyen Şahin yerel olanaklarla işin hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Şahin, yolun tamamlanması için Düzce'deki siyasilerin bütün işlerini bırakıp bu yola odaklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.