Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in girişim ve görüşmeleri ile metruk halinden kurtarılarak Düzcelilerin hizmetine sunulması için projeler geliştirilen Hastane Caddesi üzerindeki eski YİMPAŞ AVM’de süreç başlatıldı. Başkan Mehmet Keleş bir süre önce binanın kiralanması için mülk sahipleriyle ön protokol imzalamıştı. Ardından da binanın kiralanmasına yönelik şartnamenin hazırlanması için Meclis tarafından Başkan Mehmet Keleş’e yetki verildi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Hastane Caddesi üzerindeki eski Yimpaş AVM olarak bilinen binayı kapalı pazaryerine dönüştürmek için belediye meclisine sunduğu taşınmazın kiralanması talebi, Plan ve Bütçe Komisyonunda reddedilmesine karşın mecliste yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Keleş’in kapalı modern bir pazaryeri ihtiyacını gidermek hedefiyle girişimlerde bulunduğu ve bu doğrultuda taşınmazın sahibi iş adamı Cemalettin Sarar’la yaptığı anlaşma neticesinde aylık 185 bin TL ödemeyi göze aldığı proje, MHP’li üyelerin karşı çıkmalarına rağmen meclisten geçti.

Mhp, satın alınmalı

MHP’li üyeler Kültür Mahallesindeki 2 bloktan oluşan taşınmazın kiralanması yönünde atılan adımlar hakkındaki çekincelerini dile getirdi. MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcoğlu, taşınmazların kapalı pazaryerine uygunluğu ile ilgili birim müdürlerinden görüş alınıp alınmadığını sordu. Katırcıoğlu’nun mevcut binaların son durumları nedeniyle ancak 5 Milyon TL harcanarak dönüştürülebileceğini kira bedeli de göz önüne alındığında maliyetlerin artacağını kaydetti. Taşınmazların deprem görmesi nedeniyle tercih edilmesine soğuk bakan MHP grubu, tercih edilecekse de yüksek kira bedeli ödeme yerine belediyenin satın alması ya da kendi mülklerinden birini kapalı pazaryeri yapabileceğini dile getirdi.

Güney, Yasal açıdan eksiklik yok

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, 185 bin TL’lik kira bedeli hakkında herhangi bir açıklama yapmazken binaların hali hazırda bünyesinde işletmelerin var olduğu için yasal açıdan eksikliği bulunmadığı ve projeyle şehrin büyüyeceğinden söz etti.

Haber:Y.SEVER