İl Genel Meclisinde tam bir satış fiyaskosu yaşandı. Seçimlerin ardından hızlı başlayan ve özel idareye ait mülkleri bir bir satışa çıkaran il genel meclisi, geçtiğimiz ay satış kararı aldığı lojmanlardan birinin hazineye ait olduğu ortaya çıktı.


30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve geldikleri günden bu yana özel idareye ait değerli mülkleri satarak tepkilere neden olan il genel meclisinde, satışa çıkardıkları mülklerde yeterli incelemelerin yapılmadığı görüldü.


Geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi’nde Cahit Aydın, Ömer Kembil ve Fatih Turan imzalı önergede İl Özel İdaresi ait Kalıcı Konutlarda Demetler Mahallesi 7. Sokakta bulunan lojman, merkez Şıralık-Şösealtı mevkiindeki bulunan A ve B blok lojmanları ile Kültür Mahallesi Çevre Sokak’ta bulunan lojmanın satışının yapılmasını talep edilmişti. Talep Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmişti.


Ancak, Demetevler Mahallesi’ndeki lojmanların mülkiyetinin il özel idaresine değil, hazineye ait olduğu ortaya çıktı. Kararın hukuka aykırı olmasından ötürü il genel meclisi söz konusu lojmanları yeniden gündemine alarak yarınki toplantıda görüşecek. Yaşanan bu olay ise satış kararlarının yeterli inceleme yapılmadan alelacele alındığı düşüncesine yol açtı.


İl genel meclisi Temmuz ayı toplantılarına yarın başlıyor. Yarın saat 10.00’da ilk bileşimini gerçekleştirecek olan il genel meclisi 9 gündem maddesi ile toplanacak. Açılış ve yoklama ile başlayacak olan meclis toplantısında komisyonlardan gelen raporlar, valilik makamından ve başkanlıktan gelecek teklifler ile önergeler görüşülüp karar bağlanacak. Meclis ayrıca il özel idaresine ait Akçakoca Melenağzı Kamp tesislerinde günlük konaklama ücretlerini de yeniden belirleyecek.

 

 

Haber;S.Kaşkır