Avni Akyol ve Konak parklarının hazineye verilmesi kamuoyunda tepki ile karşılanırken, Düzce Belediyesi’nin son meclis toplantısında, içinde bu iki parkında bulunduğu 15 taşınmazın, belediyenin borçlarına karşılık devredilme kararı alındı. 15 taşınmazın içinde Kiremitocağı Mahallesi’nde akaryakıt istasyonu olarak belirlenen alan, Şıralık Mahallesi’ndeki Sosyal Ve Kültürel Tesislerin belediyeye ait bölümleri bulunuyor. Uzun Mustafa Mahallesi’ndeki Konak Parkı ise MHP’li üyelerin red oyuna karşılık Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in açıklamalarının aksine “ticari alan” olarak değil, “resmi kurum” alanı olarak devredilmesine karar verildi

 

Düzce Belediyesi'nin borcunu kapatmak için şehir merkezindeki iki önemli parkı, 'ticari alan' olarak kullanılmak üzere Hazine'ye devretmesi meslek örgütleri, siyasiler tarafından tepki ile karşılanmıştı.

            15 TAŞINMAZ DEVREDİLME KARARI

Park tartışmaları gündemdeki yerini korurken, aralarında okul, cami, sosyal ve kültürel tesis alanların da yer aldığı 15 Taşınmazın, Düzce Belediyesi’nin kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçları karşılığı satış kararı gerçekleşti. Devredilecek yerlerde Cedidiye Mahallesi’nde ortaöğretim alanı, Uzun Mustafa, Arap Çiftliği, Metek, Azmimilli, Hamidiye Mahallerinde cami bahçeleri ve ibadet alanları da bulunuyor.

            TAŞINMAZLAR ARASINDA ŞIRALIK’TA VAR!

Şıralık Mahallesi’ndeki sosyal ve kültürel tesisin belediyeye ait kısımları da bu devredilme kararı alınan alanlar arasında yer aldı. Şıralıktaki tesislerin bin 472,40 m2’si Belediye’ye geri kalan 5 bin 954,11 m2’si hazineye aitti.


           

KONAK RESMİ KURUM ALANI OLARAK DEVREDİLECEK

Devir işleminde asıl şaşırtan nokta ise Uzun Mustafa Mahallesi’ndeki Konak Gazinosu Park’ının  ticari alan değil resmi kurum alanı olarak devredilmesi oldu.  Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 29 Nisan 2015 tarihinde Öncü Tv’ye yaptığı özel açıklamada “ “Sadece Avni Akyol parkındaki ticarethane alanı olarak kullanılan bölüm ile Konak parkındaki ticarethane kısmının maliyeye devri söz konusu. Satmıyoruz, maliyeye devrediyoruz. Yine park olarak kullanılmaya devam edilecek. Düzceli hemşerilerimiz müsterih olsunlar.” ifadelerini kullanmıştı.  Keleş’in ticarethane kısımların maliyeye devredileceği açıklamalarının aksine Konak Gazinosu Parkının resmi kurum alanı olarak devredilmesine karar verilmesi kafaları karıştırdı.

            MHP’Lİ ÜYELER 4’ÜNE İTİRAZ ETTİ

Listede bulunan 16 taşınmaz, Belediye meclisinin mayıs ayının birinci toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İkisi kültür Mahallesi’nde bulunan ticari alan olmak üzere, Kiremitocağı Mahallesi’ndeki Akaryakıt istasyonu alanı ile Uzun Mustafa Mahallesi’ndeki resmi kurum alanı olarak gösterilen Konak Parkı’nın devri, MHP'li Belediye Meclis Üyeleri Ercan Katırcıoğlu ve Murat Özsoy’un red oyuna karşılık, Alp Cengiz, Nihal Aydın ve Erkan Kuşçuoğlu’nun kabul oylarıyla oy çokluğu kabul edildi. Yine listenin 6. Sırasındaki Arapçiftliği Mahallesi’ndeki  bin 754 m2 cami alanın devri iptal edilirken,  listedeki geri kalan 11 taşınmazın devri oy birliği ile kabul edildi.

Haber;S.KAŞKIR