Fotoğraftan gelinlik ve damatlığa, düğün salonundan beyaz eşya ve ev gereçlerine, otomobil süslemesinden altın takı ve emlak sektörüne kadar çok sayıda alanda faaliyet gösteren esnaf, haziran ile yoğunlaşan düğün, nişan ve sünnet törenlerine umudunu bağladı.
Esnaf sevgililer, anneler ve babalar günü gibi çeşitli özel günlerde satışlarını nispeten artırırken, yaz aylarında da daha çok düğün törenlerinin ihtiyaçları olan ürünlerin satışıyla adeta nefes alıyor.
Vatandaş düğün yapmak için daha çok yaz aylarını tercih ederken, başlayan düğün sezonu işle birlikte esnaf adeta bayram yapacak. Esnaf ve sanatkarın yoğun olduğu çarşı ve pazarlarda hareketlilik başladı. Düğünlere katılmak için gelecek gurbetçiler de bu hareketi artıracak.
Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altın satışlarının da özellikle yaz aylarında artış gösternesi kuyumcuları da sevindirirken, Sünnet, nişan ve düğün törenlerinde hediye olarak altın verilmesi geleneğinin halen devam etmesi tüm kuyumcu esnafının yüzünü güldürecek.
Düğün yapacak çiftlerin ev mobilyası almak, çeyizlerini tamamlamak ve eksiklerini gidermek için daha çok yaz sezonunu tercih ettiğini düşünen esnaflar, yaz aylarında satışların artacağını ön görüyor.

Haber; Ş. ÇAKIR