AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı dün akşam 19.30’da Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve İlçe Belediye Başkanları katıldı. Düzce Milletvekili Fahri Çakır toplantıda çarpıcı açıklamalar yaptı. 31 Mart Yerel Seçimleri için “sattığımız malın ücretini alamadık” diye konuştu.
 
“AK Parti olarak biz yerel seçimleri kendi elimizle verdik”
Konuşmasında yaptıkları icraatları iyi pazarlayamadıklarını söyleyen Fahri Çakır şöyle konuştu: AK Parti olarak biz üretiyoruz, yapıyoruz.  Yapılan ne kadar iş varsa biz yaptık. Ülke genelinde de Düzce’de de yapılan ne varsa ise AK Parti yaptı. Ancak şunu söylemeliyiz ki biz malımızı pazarda satamadık. Belki sattık ama ücretini alamadık. 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi. Dolayısıyla yapan biziz ama bu pazarlamayı yapamayan yine biziz. Tekrar söylüyorum. Kim nasıl eleştiriyorsa eleştirsin umurunda değil. AK Parti olarak biz yerel seçimleri kendi elimiz ile verdik. Biz AK Parti olarak kendimizi eleştirmeye devam ediyoruz. Biz bu insanların gönlüne dokunamadık. Dokuna bilseydik bu sonucu biz almayacaktık. Bu halkın gönlüne dokunacaksın. Dokunamazsan  31 Mart seçimlerinde ki gibi cevabını alırsın.
 
“Devleti siyasi otorite yönetir”
Bütün eleştirileri kendilerinin gördüğünü söyleyen Çakır şunları ifade etti: Devletin imkanlarını siyasi idare gelir yönetir. Devlette devamlılık esastır. İrade olmandan idare olmaz. Biz Düzce’de yaşanan sel felaketinden sonra yaraları sarmak için hemen seferber olduk. Ancak bu bölgeye hizmetleri Vali yapıyor Kaymakam yapıyor müdürler yapıyor. Hayır reddediyorum bu hizmetleri biz yapıyoruz, AK Parti yapıyor. Bunlar devletin memurudur ama siyaseten dayağı ben yiyorum. Bütün eleştirileri biz görüyoruz halk ile biz muhatap oluyoruz. Vali, Kaymakam, Müdür bunlar devlet görevlileridir. Köklü devlet yapısının sahibi biziz. Devleti siyasi otorite yönetir. Dolayısıyla bu yapılanlar bizim emeğimiz. 17-18 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin emeğidir.
 
“Fındık fiyatı yüzünden halktan çok dayak yedik”
Bütün sorumluluğun kendilerinde olduğunu söylene Fahri Çakır şöyle konuştu: Fındıktan yediğimiz dayağın haddi hesabı yok. Seçim öncesi konuşma yapıyorum sıcak asfalt döktüğümüzü yollar yaptığımızı söylediğimde bana fındık kaç para olacak, benim çoluk çocuğum asfaltımı yiyecek diye tepki geliyor. Bunlara maruz kalan biziz. Bu lafı Kaymakama, tapu memuruna söyleyecek bir Allah’ın kulu var mı ? Yok arkadaş kimse söyleyemez. Dayağı biz yiyoruz. Bütün sorumluluk bizde.  Ülke yönetimi bizde. Benim siyasi kimlik taşıyan arkadaşım bu vebali taşıyorsa yetkisini kullanacak. Bu yetkiyi kendi alanında kullanacak yanlış anlaşılmasın. Vali valiliği, Kaymakam kaymakamlığı, Belediye Başkanı belediyeciliği yapacak.
 
 
“Otobüsler zarar ediyor”
Öte yandan toplantıda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü belediye otobüslerinin özelleştirileceğini söyleyerek şunları ifade etti: “Otobüsler zarar ediyor. Düzce Belediyesi’ne yıllık 8 milyon zarar yazıyor. Bu para bizden çıkıyor. Dolayısıyla otobüs sistemi ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. 4 aydır tek tek saydık. Hangi hatta kaç yolcu var. Nerede biniyor nerede iniyor hepsini tek tek saydık. Rakamlara dökerek bu işin sonuna geldik. Önümüzde ki günlerde bir ihale yapacağız. Düzce Ulaşım A.Ş. diye bir şirketimizi olacak. Belediyenin değil özel sektöre ait bir şirket olacak. Otobüslerin boyutları küçülecek. Otobüslerin boyutlar 6-8 metre arasında olacak. Elimizde ki otobüsleri satarak borçlarımızı ödeyeceğiz. İnşallah yıl başından itibaren otobüslerimizi yenileyeceğiz. Düzce caddelerinde sıfır kilometre otobüsler dolaşacak ama boyutları biraz küçük olacak. Biz bu işin işletme zahmetinden kurtulacağız. Biz iş veren olacağız. Düzenleyen denetleyen bir konumda olacağız. Karşımızda tek bir şirket olacak ve bütün otobüs hatlarının işletmesini yapacak. Biz yılda 8 milyon zarar ederken Bolu yüzde 7 gelir elde ediyor.