Uyuşturucu madde kaçakçılığı ve bunun neticesi olarak ortaya çıkan madde bağımlılığı sorunu tüm dünya ülkelerinin üzerinde durduğu bir konu haline geldi. Son yıllarda yakalanan uyuşturucu madde miktarı ve yakalanan suçluların sayısı dikkate alındığında madde bağımlılığı ile mücadelenin çok kapsamlı olması gerektiği ve kurumlar arası işbirliğinin mutlak suretle yerine getirilmesinin zorunluluğu oldu.


Düzce’de Uyuşturucu ile mücadele kapsamında kurumların daha etkin ve verimli bir rol üstlenmeleri amacıyla, Vali Ali İhsan Su Başkanlığında uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapılmıştı. 7 ay önce yapılan Toplantı sonucu alınan kararlar doğrultusunda uyuşturucu ile mücadelenin adı ve yol haritası belli olmuş ve “Deniz Yıldızı” projesiyle madde kullanımının önüne geçilmesi hedeflenmişti.


İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi bünyesinde bulunan Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) il temas noktası tarafından hazırlanan ve Vali Ali İhsan Su’nun 10 Şubat 2014 tarihli olurları ile uygulamaya konulan denizyıldızı projesi kapsamında 2014 yılı içerisine gerçekleştirilen 35 ayrı farkındalık ve talep azaltımı çalışması ile 3 bin 344 lise öğrencisi, 863 öğretmen, 47 sağlık personeli olmak üzere toplamda 4 bin 254 kişiye ulaşılarak madde bağımlılığı konusunda konferanslar düzenlendi.


Düzce Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada denizyıldızı projesi kapsamında hazırlanan www.duzcedenizyildizi.net web sitesi aracılığı ile halkın tamamına yönelik madde bağımlılığı konusunda bilgilendirici çalışmalar yürütülmeye devam edildiği bildirildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır