Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Ankara'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Taştan'ın ifadesinin alınması için Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na yazı gönderdi. 19 yıldır Artvin'in Yusufeli, Sivas'ın Yıldızeli ilçeleriyle Adana'da görev yapan Taştan'ın, 1993 ile 1996 yılları arasında Tunceli'de görev yaptığı öğrenildi.

Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümünün hemen ardından yazılan olay yeri tespit tutanağı ile teslim tesellüm belgelerinde de cinayet şüphesini artıran bulgulara rastlanmıştı. Tüm detayların ayrıntılarıyla yazıldığı raporda, intihar olduğu öne sürülen olayda kullanılan silahın seri numarasının yazılmaması ise dikkat çekmişti.

OĞLU, BABASININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ''intihar ettiği'' sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüştü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosya, savcılık incelemesinin ardından görevsizlik kararı verilerek Malatya'ya gönderilmişti.