Aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde saatler Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği 9’u 5 geçeyi gösterirken Ulu Önder, özlemle anıldı.


Saat 08.45'te Anıtpark’ta Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başladı törenler… Sabah saatlerinde, Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Ramazan Akça ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, anıta çelenk koymasının ardından, Düzce Barosu, üniversite rektörü, Düzce’deki siyasi partiler ve Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri Anıt'a çelenk sundu.

 


Çelenk sunma töreninin ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde Düzce sokakları Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer kuruluşların 2 dakika süren siren sesleri ile yankılandı.


İki dakikalık saygı duruşunun ardından bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı'na hem protokol erkanı, hem de o sırada yoldan geçmekte olan vatandaşlar eşlik etti.

 

 

 

 

 GENÇLİK MERKEZİNDE ANMA PROGRAMI

Anıtpark'taki çelenk bırakma töreninin ardından Anma programı Gençlik Merkezi Salonu'nda devam etti. 10 Kasım programı Mehmet Akif Ersoy İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin hazırladığı etkinlikle görkemli bir şekilde sürdü. İstiklal Marşı'yla başlayan programda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşegül Korkmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal'in hayatını anlattı. Öğrencilerin Atatürk için yaptıkları röportaj davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Mehmet Akif Ersoy İlk ve Orta Okulu öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdikleri eserlerin ardından program son buldu.

 

 

 

 

HABER:S.KAŞKIR