Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm camilerde okunan Cuma hutbesinde “ahit, akit ve misak olarak nikâh” konusu ele alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri genel müdürlüğü tarafından hazırlanan hutbede Türkiye’de son dönemlerde sıkça eleştirilen izdivaç programları ile boşanma durumlarındaki artışa dikkat çekildi.

Nikâhsız Birliktelikler Özendiriliyor
Bazı yayınlarda aile mahremiyetinin çiğnenmesi ve nikâhsız birlikteliklerin adeta özendirilmesi aile anlayışında büyük tahriplere yol açtığı belirtildi.

Evlendirme Programlarıyla Aile Değerleri İstismar Ediliyor
Evlendirme adı altında yapılan programlarda ise aileye yönelik değerlerin istismar edilmesi ve ayaklar altına alınmasıyla aile müessesesi itibarsızlaştırıldığı kaydedilerek “Diğer yandan ihanet, aldatma, şiddet gibi sebeplerden dolayı işlenen cinayetlerin, kararan hayatların, dağılan yuvaların, tükenen umutların sayısı azımsanamayacak kadar çoktur.” denildi.

Bu tür olumsuzluklardan en fazla masum çocukların ve kadınların etkilendiği ifade edilerek boşanma sayılarındaki artışın ürkütücü boyutlara ulaştığı dile getirilerek rakamlar paylaşıldı.

“2015 yılında ülkemizde 602.982 çift evlenirken, 131.830 çift boşanmıştır. Bu boşanmalar neticesinde 109.978 çocuk, anne şefkatinden, baba merhametinden mahrum bırakılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.