Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının başlattığı Gönül Elçileri Projesi bugün Müftülük salonunda düzenlenen toplantı ile konuklara anlatıldı. Programa Vali Adnan Yılmaz, eşi Aysel Yılmaz ve protokol katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Kurum Psikoloğu Emel Ayşe Üvez, konuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin neler yapması gerektiğini anlattı.
Vali Adnan Yılmaz, “adamın hası Düzce’dedir” diyerek Düzcelileri koruyucu aile olmaları için çağrıda bulundu. Düzce’de 2 tane koruyucu aile olduğunu söyleyen Yılmaz daha çok duyarlılık beklediğini vurguladı.
Yılmaz, “ Bu manzara Düzce’nin güzel manzarasıdır, size yakışan manzaradır. Sayın Başbakanımızın muhterem eşleri Emine Erdoğan’ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’in koordinesinde 81 İlin vali eşlerinin katılımlarıyla Ankara’da başlatılan Gönül Elçileri projesinin Düzce ayağı ile sizlerle beraberiz. Yaraları sarılan düzce Türkiye’de örnek rol model olmalıdır en önde olmalıdır. Hepimiz Düzceli olarak gönül elçileriyiz, biz birlikte büyük aileyiz. Sizlere dağıtılan formlarda ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alıp doldurarak gönül elçisi olabilirsiniz. Gönül elçileri projesinin ilk aşaması koruyucu aile çalışmasıdır. Asıl mesele koruyucu aile olabilmek veya olabilmeleri için en yakın arkadaşlarımıza dostlarımıza tavsiye etmek böyle başarabiliriz 160 günümüzü. Kendi evlatlarını, kurumda kalan evlatlarına sıcak bir yuva sağlanacak çocuğun her türlü eğitim öğretim kurs kılık kıyafet giderleri sağlanacak. Maddi manevi bütün imkanlar sağlanacaktır. İlimizde şuan 2 tane koruyucu ailemiz bulunmaktadır bunu 160a çıkartmak bizim elimizde. Düzce acıyı bal etmesini bilen bir şehirdir. Daha çok gayret göstermemiz lazım, adamın hası Düzce’dedir. Düzceliler olarak 1999 yılında yaşadık gönül elçilerini biz gördük şimdi bizim gönül elçisi olma vaktimiz. Bir evladımızın yanına 2. Bir evladımızı kardeş olarak alsak vatana millete hayırlı evlat edebilsek hem dünyamızı hem ahiretimizi sonsuza dek kazanırız” dedi.
Toplantıda konuşan İl Müftüsü Selami Emen, çocukların maddi manevi hiç bir ihtiyaçlarının olmadığını sadece şefkate muhtaç olduklarını söyledi ve Düzcelileri koruyucu aile olmaları için davet etti.
Emen, “ Çocuklar hanelerin bereketi, göz aydınlığı, sevinç kaynağı ve cennetin kokusudur her şeyden önemlisi bir toplumun can damarıdır. Bazı çocuklar kendileri ile ilgilenebilecek aileden yoksun kalabilirler. Bu çocukların yetiştirilebilmesi hala önemli bir sorundur bu sorun devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Bir çocuğun karnının doyurulması önemlidir fakat ruhunun doyurulması da önemlidir. Elbiselerinin temiz olması güzel olması önemlidir ama başının okşanması sevgi, şefkat ve merhamet görmesi daha önemlidir. Bu kurum içerisinde giderilmeye çalışılsa da onların gözünde yatak var yemek var her şey var ama baba ve anne şefkati yok. Annelerinden uzak kalmış bakıma muhtaç bir çocuğun güvenilir ellerde hayata hazırlanması şüphesiz ki dinimizin takdir ettiği en büyük sevaplardan bir tanesidir. Koruyucu aile sistemi maddi bir külfet yüklememektedir.” Diye sözlerine ekledi.

Haber: S. YANAR