CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ BAŞVURMUŞTU

Yabancı diller sınavına katılan 718 öğrencinin anahtarlarının yanlış okunduğunun tespit edilmesi üzerine CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, SBS yerleştirmelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açmıştı.

Ocak ayında Ankara İdare Mahkemesi, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın, açtığı dava sonucu 8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınav sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı.


İTİRAZ REDDEDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ise 23 Ocak’ta, yürütmeyi durdurma kararına Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz etmişti.
Mahkeme MEB’in bu itirazını reddetti.

1 MİLYON 112 BİN ÖĞRENCİYİ İLGİLENDİREN KARAR


Karara göre, 1 milyon 112 bin adayın sınav sonucu yeniden değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı daha önce konu ile alakalı değerlendirmelerde bulunmuş ve kimsenin mağdur olmadığı bir formül üzerinde durduklarını belirtmişti. Bu formüle göre sıralamada yeri olumlu yönde değişen adaylara ek kontenjan açılması gündeme gelmişti. Sıralamada geriye düşecek adayların ise verilen hakkın geri alınmaması için mevcut okullarında devam etmeleri düşünülüyor.