Geçtiğimiz Şubat ayında yapılması beklenirken 3 ay ertelenen TSO seçimleri için tarih belli oldu.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ocak ayının sonunda oda ve borsalarda yapılan seçimlerin ertelenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurmuştu. TOBB'un talebini ele alan Bakanlar Kurulu’nun, hem oda ve borsa seçimlerini hem de birlik yönetimi seçimini 3 ay süreyle ertelemesinin ardından Şubat ayında başlayıp Mart ayında tamamlanması gereken oda ve borsaların organlarının seçimlerinin, Mayıs ayında başlayıp Haziran ayında tamamlanacağı belirtilmişti.
 Haziran ayında yapılması planlanan Düzce TSO seçimlerin 15 Haziran 2013'te yapılması düşünülürken, seçim kurulunun onaylamasının ardından tarih kesinlik kazanacak.Yapılacak meslek komitesi seçimlerinin renkli ve heyecanlı geçmesi beklenirken, geçtiğimiz aylarda başlayan liste oluşturma çalışmaları da tam hızla devam ediyor.
Seçimler için eski Milletvekili Fahri Çakır ve mevcut TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy adaylığını koyarken, 2 etapta yapılacak olan seçimlerde 11 meslek kolu için 31 meclis üyesi seçilecek. Tarihin kesinleşmesi ile birlikte 15 Haziran'da organ seçimlerinin ardından 1 hafta sonra, yönetim kurulu ve meclis başkanı seçilecek.
Haber: H. İŞCAN