Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı üçüncü oturumu dün akşam Düzce Belediye Meclisi Başkanvekili Salih Keskinli başkanlığında toplandı. Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Selahattin Sert, 2019 yılı bütçesine ilişkin komisyonda yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine sunum yaptı.

Bütçe görüşmelerinden bu yıl “indirim” adı altında ilginç kararların çıktığı görüldü. Yapılan açıklamada, vatandaşların belediyeye ödediği vergi ve bazı ücretlendirmeler konusunda yapılan komisyon görüşmelerinden çıkan ve meclise sunulan öneriler doğrultusunda yaklaşık 40 kalemde indirim yapılmasının oy birliği ile kabul edildiği bildirildi.


Suya 0,4 kuruşluk indirim

Buna göre, 2019 yılında meskenler için 20 metreküpe kadar olan su kullanımının birim fiyatı 2,57 olarak önerilirken belediye meclisinde bu oran, 2,29 olan birim fiyatı 0,4 kuruş indirime gidilerek 2,25 olarak, kararlaştırıldı. Ayrıca 20 metreküpten yukarısı için de 3.10 olarak önerilen su bedeli meclisten çıkan karara göre, 2,76 iken 2,70 olması kararlaştırıldı.

Aynı şekilde ticari alan, inşaat ve fabrikalarda da önemli oranlarda indirim yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, vatandaşlardan sıkça şikayet alınan su abone ücretlerinde de indirime gidildiği bildirildi.



Su abone bedellerinde yüzde 28’in üzerinde indirim


Vatandaşın ve Düzce’de öğrenim gören öğrencilerin Başkan Ay’a ilettikleri şikayetlerinden birisi olan “Yeni Abone Depozito” ücretlerinde de indirime gidildiği belirtildi. Buna göre su abone bedelleri 420 TL iken yapılan yeni düzenleme ile bu ücret 2019 yılı için 300 TL’ye indirildi. Ayrıca şehit aileleri, dul ve yetimleri ile gazilerden su abone depozito ve bağlantı ücreti alınmamasına ilişkin hüküm konulması karara bağlandı.


Evsel Atık Vergisinde indirim yok

Meclis toplantısında yapılan görüşmelerde su faturalarına yansıtılan Evsel Atık Vergisinde de 2017 yılında yapılan yüzde 50 indirimli uygulama 2019 yılında da aynı şekilde devam ettirilerek ücretlendirme oranında herhangi bir değişiklik yapılmaması kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında tüm müdürlüklerin bütçe ve gelir kalemleri de görüşülürken Fen İşleri Müdürlüğünden iş makinesi kiralamalarına ilişkin ücret tarifelerinde de indirimler yapıldığı belirtildi. Yine itfaiye baca temizliği, eğitimler ve motopomp ücretlerinde de indirimler yapılması karara bağlandı. Birçok kalemde de zam uygulanmayarak fiyatların aynı şekilde 2019 yılında da uygulanmasına karar verildiği bildirildi.