Milletvekili genel seçiminde başkası adına oy veren veya girişimde bulunanlar, mükerrer oy kullanan ya da kullanmaya teşebbüs edenler 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Sandık seçmen listesine kayıtlı seçmenin sandık alanına girmesine veya oy kullanmasına engel olanlar da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Seçmenin oy kullanmasını engellemek amacıyla tehdit, cebir veya şiddet kullananlara 3 ila 5 yıl hapis cezası verilecek.

Oy sandığının yerini değiştiren, bunu açan, çalan veya tahrip edenler ya da içindeki oy zarflarını alan, çalan ve değiştirenler 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alacak. Seçim günü umuma açık yerlerde içki verenler, satanlar veya içenler, açık ya da kapalı şişelerde içki satanlar ve alanlar, 3 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılacak.

Seçimde oy kullanmayanlara da para cezası verilecek. Ceza miktarı, Maliye Bakanlığının Parasal Sınırlar ve Oranları Hakkındaki Genel Tebliği dikkate alınarak belirlenecek. Türkiye'de son yapılan cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmayanlara verilecek ceza 22 lira olarak belirlenmişti.