8 grubun yer aldığı ve 24 meclis üyesinin seçileceği Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri bugün 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılırken seçimler için üyelerde oy pusulalarını alarak oylarını kullandılar. Toplam 2 bin 850 üyenin oy kullanması beklenirken 6. gruptan oy kullanan TSO Başkanı Metin Büyük, seçimler için yaklaşık bir aydır gezilerine devam ettiklerini söyleyerek “Seçim olması aslında iyi oldu. Bu sayede hiç yanlarına uğrayamadığımız üyelerimizi bile gezerek görme fırsatımız oldu. Seçimler yapılıyor ve üyeler seçilecek. Yapılan seçimlerin çok heyecanlı geçeceği düşüncesindeyim. Hep beraber bekleyip neler olacağını göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Büyük, bankaların tarafsızlık ilkesini göstererek oy kullanmayacakları konusunda da “Burası bütün üyelere açık bir yerdir. Burada her üye oy kullanabilir ve bu üyeler TSO Başkanı bile olabilir. Herkesin kararına saygılıyız. Üyelerimizin en hayırlısını yapacağına inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

Yapılan TSO seçimlerinde 8 grup bulunuyor. 1. grup; Finans-Danışmanlık-Sigorta, 2. grup; İnşaat-Hafriyat İşleri, 3. grup; Orman Ürünleri, 4. Grup; Metal-Kimya-İlaç, 5. grup; Beyaz Eşya Perakende, 6. grup; Motorlu Kara Taşıtları, 7. grup; Tekstil-Giyim ve 8. grup; Tarım-Ormancılık'tan oluşuyor. 8 gruptan 3'er meclis üyesi olmak üzere toplam 24 meclis üyesi seçilecek.

Oy kullanma işleminin akşam saat 17.00'da bitmesi beklenirken seçim sonuçlarınında oy kullanma işleminden birkaç saat sonra açıklanacağı belirtildi. TSO Başkanlık seçimleri de 5 gün sonra yapılacak.