29 Mart yerel seçimlerinin ardından görevlerine başlayan Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyeleri bugün Türkiye Belediye Birliğine üye seçimleri için Düzce Belediyesi Meclis Salonu'nda ilk kez biraraya geldi. Düzenlenen toplantıya Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Başkanlık ederken ilçe ve belde Belediye Başkanlarının tamamı da toplantıda yer aldı. Belediye Meclis üyeleri de üye seçiminde yer aldı.

Belediyeler çapında bütün üyeleri biraraya getirmek, yapılan çalışmaların denetimi sağlamak için büyük önem taşıyan Türkiye Belediye Birliği'ne, yapılan oylamalar sonucunda Belediye Başkanlarından 2 asil ve bir yedek, Belediye Meclisi'nde 1 asıl ve bir yedek üye olmak üzere toplam 5 üye seçimi gerçekleştirildi.

Türkiye Belediye Birliğine üye seçimleri kapsamında Belediye Başkanları'ndan 53 oyla Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ile 49 oyla Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç asıl üye, 41 oyla Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ise yedek üye olarak birliğe katılmaya hak kazandı. Belediye Meclisi üyelerinden ise 47 oyla Hatun Albayrak asıl üye olarak 35 oyla da Numan Tolga Taşkın yedek üye olarak birliğe katılacak.

Yapılan toplantı ile birlikte seçimlerin ardından ilk kez bütün Belediye Başkanları ve bütün Belediye Meclis üyeleri ilk kez biraraya gelmiş oldu.