Tarihinin en çekişmeli seçimlerine hazırlanan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'na 'erteleme' şoku!

Ankara TSO'dan sonra Düzce TSO...

Bakanlar Kurulu kararı ile Ankara Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin 2018 yılına ertelenmesi sonrası Düzce TSO Seçimleri için de benzer kararın alınacağı gündeme gelmişti. Bu durumun haberlere konu olması üzerine jet hızıyla bir açıklama yapan Düzce TSO yönetimi, "Erteleme kararı sadece Ankara Ticaret Odası'nı kapsıyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Oda Organ Seçimleri, planladığı gibi 22 Ekim 2017'de gerçekleştirilecek." ifadelerini kullanmıştı.

'Erteleme yok' dense de...
Ancak yönetimin kesin bir dille 'Erteleme yok' dediği organ seçimlerinin 2018 yılının Nisan ayında yapılmasına karar verildiği öğrenildi. TOBB kaynaklarından edinilen bilgilere göre; yapılan değerlendirmeler sonucunda Ankara gibi Düzce için de en uygun zamanın önümüzdeki yıl olduğunda karar kılındı.

Beklemiyorlardı... Tatları kaçtı
Bu beklenmedik gelişmenin harıl harıl liste hazırlığı yapan yönetimdeki isimlerin tadını kaçırdığı konuşulurken, TSO yönetiminin konu ile ilgili 25 Eylül'de kamuoyuna duyuru yapacağı da gelen bilgiler arasında...

En sorunlu dönem...
Öte yandan kararın kesinlik kazanması ile birlikte seçimlerin 6 ay gibi bir süre ertelenmesinin dengeleri değiştireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Çekişme, tartışma ve toplantı terkleri ile geçen meclis toplantıları nedeniyle 'En sorunlu oda-meclis yönetimleri' olarak hafızalara kazınan mevcut yönetimdeki sıkıntıların yeni dönemde yaşanması istenmiyor.

Düzce ekonomisine yön vermesi gereken bir kuruluşun, üyelerinin sıkıntı ve taleplerine eğilmesi gerekirken, sık sık sorunlarla adından söz ettirmesi sürekli eleştirildi. Daha önceki yıllarda düzenli olarak yapılan sanayi buluşmaları ile seslerini ilgili mercilere duyurma adına bir fırsat yakalayan sanayici ve iş adamlarının uzun süredir beklentilerine karşılık bulamadığı dillendiriliyordu.

Mevcut yönetime bayrak açanlar sıkı liste hazırlığında...
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün bakanlık bürokratlarını Düzce'deki sanayicilerin ayağına getirdiği Sanayi Şurası'nda da organizasyonda sınıfta kaldığı tepkilerine maruz kalan mevcut yönetimin yerine artık yeni isimlerin gelmesi gerektiği görüşünü savunanlar, sıkı bir liste hazırlığı yapıyor.

Gözler Düzce TSO'da...
Seçim takviminin 1 ay değil 6 ay gibi bir zamana yayılması durumunda seçimlerin daha sağlıklı ve tekrar koltuğa oturmak isteyen isimlere karşı listelerin daha güçlü hazırlanacağı yorumları yapılıyor.

Şimdi çok kritik bir seçimle karşı karşıya olan Düzce TSO için gözler 'erteleme' kararı ile ilgili açıklama beklenen yönetimde...

Haber:C.ÜSTÜNER