26 yıl önce kurulan 1984 yılında kurulan Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin 26. mali genel kurulu gençlik merkezinde yapıldı.
İlk kuruluduğunda 900'e yakın üyesi bulunduğu öğrenilen kooperatifin aradan geçen yıllar içerisinde üyelerden hayatlarını kaybedenlerin yanı sıra bir bölümününde üye aidatlarını düzenli ödeyemedikleri ve bazılarının yasal yükümlülüklerini yerine getiremedikleri için üyeliklerinin düşürüldüğünü açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan şu anda 428 aktif üyemiz bulunuyor dedi. Kongrenin başlangıcında divan heyetinin seçimi yapılırken tartışmalar başladı. Bazı üyeler “kabul edenler diyorsunuz etmeyenler demiyorsunuz. Bizler sizin sunduğunuz herşeyi kabul etmek zorundamıyız” diye tepki gösterdiler ve ortam bir anda gerildi. Daha sonra divan heyeti için yeniden oylama yapıldı ve Mustafa Kayıkcı başkanlığındaki divan oluştu. Genel kurula, Belediye Başkan yardımcısı İsmail Tanyel, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, bazı sivil toplum kuruluş başkanları ve genel kurul üyeleri katıldı. Ddivana, Muaamer Ceylan ve arkadaşları tarafından, genel kurulun seçimli yapılması için sunulan önerge sırasındada tartışmalar devam etti. Okunan önergenin oylaması önergede ismi bulunan kişilerin tek tek okunmasıyla başladı ve genel kurula sunulan seçim maddesinin gündeme alınması oylaması sonunda seçimin gündeme alınmasını isteyen 92 üyeye karşın 140 üye alınmasın oyu kullandı ve seçim maddesi gündeme alınmadı.
Bu sıradada tartışmalar devam etti ve bazı üyeler ihraçlar konsunda sıkıntılarını dile getirerek haksızlık yapıldığını söyleyip yönetime tepki gösterdiler. Daha sonra faliyet ve denetim raporları blançoların okunduğu sırada Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan “bizler 17 Mayıs 2009 tarihinde 4 yıllığına göreve seçildik ve ogünden sonra çeşitli söylentiler ortaya atıldı. Herşeyin kararını genel kurul üyeleri veriyor” dedi. Kongrenin seçimli olmasını talep eden ve yönetime talip olan Muammer Ceylan mali tablo hakkında kısa bir konuşma yaptı ve 2 trilyon aidat toplanıyor ancak alınan paralarla ilgili detaylı bilgi verilmiyor. Burada daha detaylı bilgi verilmesini beklerdik dedi.
Daha sonra kürsüye gelen üyelerden bazıları ise yıllardır aidat ödüyoruz ancak halen işyerlerimiz teslim edilmedi. Benim iki oğlum askerden geldi. İşyeri açmak istiyorum ama dükkanlar verilmedi dedi. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin 26. olağan mali genel kurul toplantısı tartışmalar arasında sona erdi.

Haber; H. KAYA