Mecliste grubu bulunun siyasi partilerin geçtiğimiz hafta açıkladığı seçim beyannamelerinde tüm gözler kuşkusuz asgari ücret ile emekli maaşlarına yapılması beklenen artışların üzerindeydi. Ak Parti’nin bin 300 lira ile başlayan ve CHP’nin bin 500 ile biten asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik vaatlerine sokaktan tepkiler olumlu…

Koltuk sevdası uğruna…

Seçmen miktardan memnun olsa da 1 Kasım sonrası verilen sözlerin hayata geçeği konusunda endişe yaşıyor. İktidara gelmek için partilerin iyi vaatlerle seçmenden oy talep ettiklerini söyleyen vatandaşlar, verilen sözlerin koltuk sevdası uğrana olduğu yorumuyla düşüncesini ifade ediyor.

Ak Parti’nin vaatlerini olumlu bulanan CHP’nin bin 500 TL’lik asgari ücretine bütçeyi zorlayacağı düşüncesiyle mesafeli duruyor. Seçmen arasında şartlı olarak vaatleri beğenen de yok değil. Emekli maaşında artış olacağı yönündeki soru işaretlerini aklından çıkaranlar, şimdiden vaatlerin gerçekleşeceği günü bekliyor. Seçmenler arasında az da olsa vaatlerden çok seçimin Türkiye’ye huzur ve güven ortamı getirmesini temenni bulunanlar da var.

Haber;Y.SEVER