Düzce'nin bir çok mahallesinde başı çeken sorunlar arasında yer altına alınmayan elektrik telleri gösteriliyor.

Eşit hizmet götürülmedi

Kentte elektrik dağıtımı ve alt yapıdan sorumlu SEDAŞ, Eski Bolu Caddesi boyunca kabloları yer altına alarak ana caddeyi elektrik direklerinden kurtarırken, içte kalan mahallere aynı hizmeti götürmedi.

Hem görsellik hem de özellikle yağışlı havalarda ortaya çıkabilecek muhtemel tehlikeler nedeniyle artık havai hatların yer altına alınmasını isteyen Cedidiye ve Nusrettin mahallerinde yaşayan vatandaşlar, SEDAŞ'ın çalışmalarını sorguluyor.

Hem tehlikeli hem de çirkin

Merkezi noktalarda olduğu gibi yer altında alınması gereken havai hatların bir çok mahallede hala yer üstünde olmasının modernlikten uzak bir görüntü çizdiğini dile getirenler, dağıtımda kullanılan elektrik direklerinin özellikle kaldırımlarda bulunduğuna işaret ederek, yayaların yaşadığı sıkıntıya dikkati çekti.

Öte yandan yağışlı ve rüzgarlı havalarda kabloların kopma tehlikesi olmasının yanında muhtemel bir kaçak durumunda da elektrik direkleri güvenlik açısından sakınca doğuruyor.

Yer altından geçme imkanı varken ne bekleniyor?

Yürüttüğü alt yapı çalışmaları ile ilgili sık sık basın bültenleri gönderen SEDAŞ'ın artık Düzce'de bu önemli soruna yönelik düğmeye basması isteniyor. Yer altından geçme imkanı varken neden yıllardır elektrik kablolarının bu şekilde durduğu irdelenirken, elektrik direklerinin daha fazla beklemeye takılmadan yer altına alınması gerekiyor.

Haber: C. ÜSTÜNER