Düzce'de karla mücadelede yine geç kalındı. Kalıcı Konutlar ve şehir merkezindeki bir çok bölgeye kepçenin bile girmemiş olması nedeniyle işe gitmek için evden çıkanlar zor anlar yaşadı. Özellikle Kalıcı Konutlar'da bazı yolların açılmaması nedeniyle otobüsler de o bölgelere girmeyince vatandaşlar ya uzun kilometrelerce yürümek ya da ellerinde kürek ve zincirlerle arabalarını park ettikleri yerden saatlerce çıkarmaya uğraştı.
Durum böyleyken Düzce Belediyesi'nden yapılan yazılı bir açıklamayla ekiplerin yaptığı çalışmalara ilişkin geniş bilgiler verildi.
Açıklamada, “Düzce Belediyesi tarafından kar yağışının ardından olumsuz koşulların oluşmaması için önlemler alındı. Bunun için de öncelikli olarak kalıcı konutlar ile şehir merkezinde ulaşım açısından yolların açık tutulması için çalışmalar yapılıyor. Bu arada da takviye ekiplerle birlikte de kaldırım temizleme ile tuzlama çalışmaları da yapılıyor. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, belediyenin kış ve karla mücadele programının önceden belirlendiğini işaret ederek, ‘Karla mücadele için belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü başta olmak üzere işbirliği ve koordineli bir çalışma yürütülmektedir. Kar yağışı ile birlikte sahaya çıkacak ekiplerimiz bellidir. Buna ilişkin iş makineleri de hazırdır. Hizmet akışına göre 5 adet kamyon, 3 adet tuz serme aracı, 11 adet kepçe ve 3 greyder sahada çalışmaktadır. Ayrıca kaldırım temizliği için de 150-200 kişi ekipler halinde çalışmaktadır. Bir yandan kar küreme ve temizleme, diğer yandan tuzlama çalışmaları yapılmaktadır. Ekiplerimiz 24 saat hizmet esasına göre hazır bekliyor’ dedi.” denildi.

Ancak çoğu vatandaşın yollarda perişan olduğu görülünce açıklamayla icraatın tutmadığı ortaya çıktı.

Haber; C. ÜSTÜNER