Düzce’de Salı günü başlayan ve 3 gün süren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Belediyenin kar temizleme çalışmalarında yetersiz kalması yeni sanayi esnafını da çileden çıkarttı.
Yeni sanayi çarşısında çukur dolu sokaklara bir de kar esareti eklenince esnaf canından bezdi. 4 gündür sokağa giren her aracı kar ve bozuk yol yüzünden itmek zorunda kaldıklarını söyleyen sanayi esnafı, okulların tatil olması nedeniyle belediyenin de tatile girdiği serzenişinde bulunarak, “ her halde belediye de pazartesi günü göreve başlayacak” dedi.
Esnaflar, sanayi çarşısının bu halde olmaması gerektiğini savunarak bir an önce yetkilileri göreve çağırdı.

“ Yolla molla alakası yok buranın. Düzce belediyesi valilik okulları tatil edince tatile girdim zannetti. Okullar tatil belediye de tatil. Pazartesi günü açılmasını bekliyoruz. 1986 yılından bu yana buranın yolları böyle. 4 gündür araba itmekten helak olduk. Buradaki esnaflar sık sık belediyenin kulaklarını çınlatıyorlar.”

Sanayi esnafının sağlığının bozulduğunu söyleyen başka bir esnaf ise, “ Her gün araba ittik, bu soğukta karda. Bu yollarla bir ilgilensinler. En çok çalışan yollardan biri burası. TIR’lar geçiyor.Ancak çoğu yolda kaldı. Dozer göndersinler, biz hep kürekle açtık. Hangi devirde yaşıyoruz.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN