Görev yaptığı Şırnak Silopi'de teröristlerin yola döşediği bombanın infilak ettirilmesi sonucu iki meslektaşı ile birlikte şehit düşen 33 yaşındaki Düzceli Özel Harekat Polisi Sabri Altınbaş gözyaşları arasında toprağa verildi. 


Şehidimizi son yolculuğuna Düzce Valisi Ali Fidan, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İdris Karabörk, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ile Düzce protokolünün yanı sıra Bolu Valisi Aydın Baruş ve kalabalık bir topluluk uğurladı. Kaynaşlı Darıyeri Yörükler Köyü'nde toplanan yüzlerce vatandaş şehidine son görevini yerine getirdi. 

Kaynaşlı gişelerinden Düzce'ye giriş yapan şehidimizin naaşı ilk olarak babaevine götürüldü. Burada hellallik alınmasının ardından Şehit Polis Sabri Altınbaş'ın naaşı köy meydanına getirildi. Şehidimizin annesinin gözyaşları içinde tabuta sarılarak yaptığı feryat yürekleri dağladı. Vali Ali Fidan şehit Babası Zeki Altınbaş'ın yanından bir an olsun ayrılmadı.


. Sınıf Emniyet Müdürü Reşit Özyurt'un Şehit Sabri Altınbaş'ın özgeçmişini okumasının ardından cenaze namazına geçildi. İl Müftüsü Selami Emen tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra şehidimizin naaşı "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sesleri arasında toprağa verileceği köy mezarlığına götürüldü. Evli ve 1 çocuk babası olan Özel Harekat Polisi Sabri Altınbaş, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İç İşleri Bakanı Selami Altınok Şehir Polisi Sabri Altınbaş'ın cenaze törenine çelenk gönderdi.  



HABER;C.ÜSTÜNER