Afrika'nın kurak topraklarında şehidimizin ismi, Beşir Derneği tarafından açılan su kuyusunda yaşatılacak.Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin ve dünyanın neresinde bir ihtiyaç sahibi varsa onun yardımına koşan Beşir Derneği, yürüttüğü Su Kuyusu projesiyle mazlum coğrafyalarda yeni umutların yeşermesine vesile olmaya devam ediyor.



Bu doğrultuda Beşir Derneği, dünyanın en kurak, sıcak ve içilebilir su oranlarının en düşük olduğu ülkelerinde su kuyuları açmaya sürdürüyor. Bu kapsamda 24 Ekim 2018 tarihinde Erzincan'ın Kemah ilçesinde seyir halindeki askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen Düzceli Uzman Çavuş Furkan Kaplanbaba adına Kamerun'da su kuyusu açıldı.



Yoğun ve hummalı çalışmaların ardından tespitlerin yapıldığı bölgede temiz içme suyu çıkarılıp Afrika kıtasında yaşayan Kamerunlular'ın hizmetine sunuldu.

1 TL ile bile su kuyusu açılabilir
Öte yandan “Su Kuyuları” başlığıyla bağış havuzu oluşturan Beşir Derneği, bu platformla tüm hayırsever vatandaşların bu hayırlı hizmetten istifade etmesine olanak sağlıyor. Hayırseverler, su kuyuları için istedikleri miktarda bağışta bulunup bağış havuzuna katkı sağlıyor ve gerekli meblağ oluşunca su kuyusu açılıyor.


Ayrıca tek seferde 3000 $ bağışlayabilen bağışçılar, açılan kuyuya istedikleri isimi verebiliyor.

Bağışçıların desteğiyle Asya ve Afrika’da yüzlerce temiz su kuyusu açan Beşir Derneği, proje kapsamında şuana kadar yaklaşık 1 milyon insanın temiz ve sağlıklı su ihtiyacını karşıladı.
HABER:C.ÜSTÜNER